Özel Haber

Filistin için Birleşmiş Milletler’e mektup

Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Gazze’de son yaşananları mektup aracılığıyla BM Başkanlığı’na iletti.

Abone Ol

Haber / Ceren Seyran İnan

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Birleşmiş Milletler Başkanlığı’na ulaşması adına İsviçre’ye yazdığı mektupta Gazze’nin kuzeyinde yaşanan katliamları anlattı. Mansur, işgalci güç İsrail'in Gazze'de dünyanın gözü önünde soykırım işlediğini, Gazze'nin kuzeyinde 470 bini aşkın insanın çok yakın bir katliamla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. İsrail'in haftalardır kuzeydeki Filistin halkını yiyecek, su, ilaç ve insan yaşamı için gerekli olan her şeyden mahrum bıraktığına, hastaneleri sistematik olarak hedef alarak sivil halkın sağlık hizmeti almasına engel olduğuna ayrıca gidecek güvenli bir yer olmamasına rağmen Filistinli ailelerin sürüldüğüne dikkat çeken Mansur, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Mansur, BM Güvenlik Konseyi'nin, sivilleri koruması, İsrail'in kasten yok etmeye çalıştığı uluslararası hukuk sistemini kurtarması, derhal ateşkes sağlanması yönünde talepte bulunması, tüm tarafların buna uymasını temin etmesi, Filistin halkının zorla tehcirine engel olması ve UNRWA ile diğer tüm BM kuruluşları aracılığıyla insani yardım sağlaması gerektiğinin altını çizdi.