Özel Haber

Erdal Beşikçioğlu’nun sokak hayvanları çözümüne tebrik yağıyor

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun sokak hayvanları için ürettiği belediyede görevlendirme çözümü sosyal medyada büyük beğeni toplarken, kullanıcılar ‘insani çözüme tebrikler’ diyerek tebrik yağmuruna tuttu.

Abone Ol

Haber / Alper Yetgün

Ankara'nın Etimesgut ilçesi Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokak hayvanlarının hapsedilmesi ve öldürülmesini de içeren "Hayvanları Koruma Kanunu" değişikliğinin TBMM'den geçerek yasalaşması sonrasında, Etimesgut Belediyesi olarak sokak hayvanlarını görevlendireceklerini açıkladı. Etimesgut Belediye Meclis Salonu'nda yaptığı toplantıda konuya dair görüşlerini açıklayarak kendi çözümlerini dile getiren Beşikçioğlu, “Peki biz bu yasa karşısında ne yapacağız? Can dostlarımız için belediyemizde yeni görevler oluşturacağız. Bizim barınaklarımız artık bir rehabilitasyon merkezine, bir eğitim merkezine dönüşecek” dedi.

Fen İşleri'nin, park ve bahçelerin, otoparkın garajlarının ve sosyal tesislerin ve birçok belediye binasının birer bekçiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Beşikçioğlu, bu ihtiyaçları ‘can dostları’ ile gidereceklerini belirtti. Köpeklerin mayın arama ve imha konusunda orduda görev yapmış bir eğitici aracılığı ile eğitileceğini ve göreve başlayacağını dile getiren Başkan Beşikçioğlu, önceki yönetim zamanında belediyenin Veterinerlik Müdürlüğü'nün kaynaklarını usulüne uygun olarak harcayıp harcamadığını denetlediklerini ve gelecek dönemde Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile birlikte çalışacakların vurguladı.

Sosyal medyada trend topic

Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikleri tartışma konusu olmaya devam ederken Beşikçioğlu’nun çözüm önerileri hayvanseverler ve kamuoyunda büyük beğeni topladı. Sosyal medya sitelerinde en çok konuşulan konular arasına giren gündem ile ilgili kullanıcılar Beşikçioğlu’nu tebrik yağmuruna tuttu. Kullanıcılar belediyenin çözüm önerisini ‘insani çözüm, gerçek hayvansever, yaşatmayı seçen başkan’ sözleriyle karşıladı.