Haber / Ceren Seyran İnan

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde yarışan Yusuf Dikeç, aldığı gümüş madalyanın dışında ekipman kullanmadan, eli cebinde yaptığı atışlarla tüm dünyada konuşulmuştu. Elon Musk’ın da ‘nice’ yazarak yorumladığı atış pozisyonuna dair binlerce karikatür, video editi yapılırken Yusuf Dikeç gündemin tepesine oturdu.

DeFacto’dan Afra’lı koleksiyon DeFacto’dan Afra’lı koleksiyon

Ekran Görüntüsü 2024 08 05 092942

Sosyal medya platformu X’te bir hesap açarak kullanmaya başlayan Dikeç önceki gün Elon Musk’a bir soru yönelterek davette bulundu. Elon Musk’ı etiketleyerek sorusunu ileten Dikeç, “Selam Elon, gelecekte Olimpiyatlarda robotların elleri ceplerinde madalya kazanabileceğini düşünüyor musun? Bunu kıtaların birleştiği kültür başkenti İstanbul'da konuşmaya ne dersin” dedi. Yusuf Dikeç’in robotlarla ilgili sorusuna ve İstanbul davetine yanıt veren Tesla, SpaceX ve X’in sahibi Elon Musk, “Robotlar her zaman hedefi tam 12'den vuracak. Ben İstanbul'a gelmeyi dört gözle bekliyorum. Dünyadaki en harika şehirlerden biri” dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 05 093015

Ünlü iş insanı ve teknoloji devi Elon Musk ve Yusuf Dikeç’in yazışmaları popüler olurken kısa sürede milyonlarca görüntülenme aldı.

Muhabir: Ceren Seyran İnan