Mersin

CHP’li Bulut ‘Güven’ tazeledi

CHP Anamur Gençlik Kolları Olağan Kongresi Yapıldı: Güven Bulut Yeniden Başkan Seçildi.

Abone Ol

Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur Gençlik Kolları Olağan Kongresi, parti merkezinde gerçekleştirildi. Kongrede, mevcut başkan Güven Bulut, oyların çoğunluğunu alarak ikinci kez Anamur CHP Gençlik Kolları Başkanı seçildi.

Divan başkanlığını CHP İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Umut Akyüz’ün üstlendiği kongrede, katip üyeliklere Nihat Çelik ve Çağdaş Oktan getirildi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, gençlerin ve kadınların parti için önemine vurgu yaparak, “Bu demokratik bir yarış. Yarış sonunda kazanan kaybeden olmayacak” dedi.

CHP Mersin İl Başkanı Turabi Yeşilçayır ise yaptığı konuşmada, CHP’nin sevgi ve hoşgörü içinde bir parti olduğunu belirterek, “Gençler için buradayız. Anamur’da partimiz için gereken her adımı atan gençlerimize teşekkür ediyorum. İki adayımız var, bu da demokrasinin gereğidir” ifadelerini kullandı.

Kongrede, 31 Mart seçimlerinde gösterdiği performansla dikkat çeken mevcut başkan Güven Bulut, geçerli 258 oyun 161’ini alarak yeniden CHP Anamur Gençlik Kolları Başkanı seçildi. Diğer aday Varol Recep Türkan ise 91 oy aldı.

Seçim sonrası yaptığı konuşmada, Güven Bulut, başkanlık görevine “koltuk sevdası” için değil, devrimcilik ilkesiyle parti içinde değişime öncülük etmek için aday olduğunu vurguladı. Bulut, “Ben yok, biz varız diyerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi Anamur Gençlik Kolları Başkanı olmak benim için büyük bir onurdur. Gençlerimizin bana duyduğu güveni boşa çıkarmayacağım” dedi.

Güven Bulut’un yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Görkem Deniz, Gültekin Tatar, Melih Duman, Ali Enes Karakaya, Ebru Erdal, Emre Büyükdere, Mahmut Can Kaya, Zeki Kubilay Şen, Merve Uysal ve Tuğçe Bayar.

CHP Mersin İl Delegeleri ise şu şekilde belirlendi: Güven Bulut, Hamide Yalçın, Gültekin Tatar, Nevin Atik, Barışcan Postacı, İrem Demir, Burak Can Gülcan, Umut Koç, Ersel Özdemir, Demet Kahveci, Hatice Satıcı, Yunus Sezgin ve Esen Uysal.

Kongreye, CHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Turabi Yeşilçayır, İlçe Başkanı Arif Çakırcı, Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfek, Mersin Büyükşehir Koordinatörü Erdal Karan, Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ünal ve çok sayıda partili katıldı.