Haber / Ceren Seyran İnan

Ekran Görüntüsü 2024 08 24 100616

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in basın toplantısı yaparak duyurduğu sokak hayvanları kampanyasında önemli yer kaplayan sahiplendirme ve destek çalışmalarında dijital ortamlar kullanıma açıldı. ‘Yaşamı Sahiplen, Destek Büyükşehir’den’ ismiyle başlayan kampanya ile iki ayrı internet sitesi aracılığıyla sokak hayvanları için yerel yönetim ve yurttaş işbirliği yapılacak.

Bilişim Zirvesi, insan ve yapay zeka iş birliğini işleyecek Bilişim Zirvesi, insan ve yapay zeka iş birliğini işleyecek

Barınaklarda fotoğraflanan hayvanların tüm özelliklerine yer verildi

Sahiplendirme işlemlerin kurallara uygun şekilde, hayvanların tüm bilgi ve görsellerinin görüneceği şekilde düzenlendiğini ifade eden Başkan Seçer, ‘sahiplen.mersin.bel.tr’ sitesini işaret etmişti. Kullanıma açılan sitede sahiplendirme koşulları ile birlikte kedi ve köpeklerin ırklarına ve büyüklüklerine göre kategorileri bulunuyor. Kedilerde yetişkin ve yavru olarak ayrılan kategoriler, köpeklerde ise yetişkin, yavru, büyük ırk, küçük ırk olarak ayrılıyor. Hayvanların fotoğrafları ile birlikte renk, yaş, ırk bilgileri de sitede yerini aldı. Aynı zamanda hayvanların mizacı, kısırlaştırma ve aşı bilgileri de sahiplenmek isteyen yurttaşların izlenimine açıldı.

Sadece sahiplendirme değil aynı zamanda destek çalışmalarının başladığının duyurulmasından sonra işleme geçen ‘www. birizberaberiz.org’ sitesinde de içinde kulübe, kısırlaştırma hizmeti ve mama içeren ‘Yaşamı destekle paketi’, ve paket içeriklerinin tekil halleri bağışlar için hizmete sunuldu. Sahiplenme konusunda imkanı olmayan yurttaşların maddi destekleri bu şekilde sağlanacak. Yaşamı destekle paketi 6 bin 500, mama desteği 500, kısırlaştırma hizmeti desteği bin 500, kulübe desteği ise 5 bin TL olarak bağışlara açıldı. Bunlar dışında banka hesapları üzerinden nakdi destek seçenekleri de sitede yerini aldı.

Muhabir: Ceren Seyran İnan