Özel Haber

Boltaç: “Yaptıkları şov ayaklarına dolandı”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, belediye binasında ve makam odasında yapılan haciz işlemleri sonrasında önemli açıklamalar yaptı.

Abone Ol

Haber / Ceren Seyran İnan

Tarsus İcra Müdürlüğü tarafından Tarsus Belediyesi’ne işçilerin kıdem tazminatı davası sebebiyle başlattığı haciz işlemleri gündeme oturdu. Belediye Başkanı’nın makam odasındaki masa ve koltukların da haczedildiği işlemler sırasında AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Altınsucu’nun çıkan arbedeler sırasında polislere “Alın bunları içeri” diyerek talimat vermesi tepkiyle karşılanmıştı.

“Karşımızda iyi niyet göremedik”

Yaşananlardan sonra katıldığı televizyon programında haciz gününü anlatan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, dava sürecini aktardı. Dava açan 7 işçinin Ocak ayında emekli olduğunu ancak dava için 31 Mart Seçimleri sonrasını beklediklerini öne süren Boltaç, “Biz göreve başladığımız günden 1-2 ay sonra önümüzde süregelen sıkıntılı işlerin önümüze düştüğünü gördük. Bunları aşmak için ilgili kişilerle sürekli temasta olduk. Ocak ayında emekli olmuş 6-7 kişilik belediye personelimiz Ocak-Şubat-Mart ayında icraya vermemişler. 31 Mart’tan sonra belediye başkanı değişmiş, daha mazbatasını almadan bir avukat bu emekçi kardeşlerimizi savunmak için mahkemeye gitmiş. Birkaç ay görüştük bu arkadaşlarla. Ara bulmaya çalıştık. ‘Arkadaşlar belediye zor zamanlar geçiriyor, bu işin altından elbirliği ile kalkmak istiyoruz’ dedik. Fakat karşımızda iyi niyet göremedik. Bizim borcumuz 5 milyon 476 bin liradır. Fakat bu süre zarfında avukat arkadaşlarla görüşmemiz netice vermeyince birkaç ay içinde 10 milyon 500 bin haline geldi” ifadelerini kullandı.

“Belli miktarda ödeme yaptık”

Faiz miktarı olmadan borcu yapılandırma ile ödemek istediklerini ve belli bir miktar ödeme gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Boltaç, “Biz bunu yapılandıralım, 5 milyonluk ödemeyi birkaç ay içinde ödeyelim’ dedik. Enflasyon karşısında da emekçilerimizin alacağı para az olmasın diye uğraştık. Avukat arkadaşımız bize ayak direndi. Bunlar olabilir. Neticede belediye ve personel ya da avukat arasında diyalogdan ibaret. Ama şu üzücü, burada siyasi bir oyun oynanmak isteniyor. Haciz memurları buraya gelir gelmez bir siyasi partinin ilçe başkanın burada olması akıllarda soru işareti bırakıyor” dedi.

“Burada danışıklı dövüş var”

AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Altınsucu’nun haciz işlemi sırasında belediye önünde olması ve arbedeye dair konuşan Boltaç, “Arkadaşlarım beni uyardı. Bir siyasi partinin ilçe başkanının burada olduğunu söylediler. Ben makamdan indim kendisini kapıda karşıladım. ‘Sayın Başkan gel çayımızı kahvemizi iç, sana bu konuyla ilgili bilgi verelim’ dedim. Kendisi incelemeler yapacağını, CHP belediyesinin yönetim anlayışının hep böyle olduğunu söyledi. Bir duvarla gelmişler karşımıza. Biz kendisini uyardık. ‘Siz bu işin bir tarafı değilsiniz bu doğru değil’ dedik. Bu işte tarafını sorduk, cevap alamadık. Burada bir danışıklı dövüş var. Videoda olanları gördük. Burada ben belediye başkanı olarak görüntü aldırmadım. Paylaşmak istemedim. Tarsus’a yakıştırmadım. Avukatın çekim yapıp, basına servis etmesi içten pazarlığın göstergesidir” dedi.

“Siyasi bir oyun oynanmak isteniyor”

Seçim sonrası yaşananlara değinen Başkan Boltaç, itibarının zedelenmeye çalışıldığını ve siyasi bir oyun oynandığını ileri sürerek şu sözleri aktardı:

“31 Mart Seçimleri bittikten sonra 50-55 kişi kendi isteğiyle belediyeden emekli oldu. Alacaklarından en ufak bir eksik kalmadı. Burada bahsettiğimiz 7 kişi bizi seçimden önce değil özellikle temas kurmadan seçimden sonra icraya verdiler. Yasal faizden geçim kapısı oluşturmak istemişlerdir. Ben belediyenin durumu olmadığı için faizlerden feragat etmelerini istedim. Burada siyasi bir oyun oynanmak isteniyor. İtibarımı zedelemek istiyorlar. Buna muvaffak olamazlar. Tarsus halkının 88 bin oyla seçtiği bir belediye başkanıyım. Hiç kimsenin hakkını gasp edecek biri değilim ama birileri kişisel çıkarları bu doğrultuda olacak diye belediyenin imkanlarını seferber edemem. Kişisel olarak üzerime bir şey almıyorum. Ben kurumun temsilcisiyim. Bu yapılan Tarsus halkına hakarettir. Bu koltuk benim değil, milletin makamı. Siz gidip diğer belediye mülklerine de haciz işlemi başlatabilirdiniz. Burada makamı almakla 10 milyon 800 bin bedeli hak etmiş mi oldunuz? Burada bir şov yaptılar. Ayaklarına da dolandı.”