Haber / Ceren Seyran İnan

ATA Eğitim Merkezi’nde düzenlenen İtfaiye Eri Yemin Töreni’nde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, itfaiye teşkilatının faaliyetleri ve kadrolar hakkında açıklamalar yaptı. İtfaiye teşkilatının 32 hizmet bölgesinde 612 personelle çalıştığını ifade eden Başkan Seçer, yasa gereği personel kadrosunda yangına müdahale edeceklerin memur statüsünde olması gerektiğini belirtti. 308 personelin memur statüsünde olduğunu söyleyen Seçer, yaşanan olumsuz durumlarda teşkilatın ve belediyenin yasa karşısında müşkül duruma düşerek davalarla karşı karşıya kaldığını savundu.

“Resmi nüfusumuz ile fiili nüfusumuz arasında fark var”

Whatsapp Image 2024 09 11 At 11.02.52

İstanbul’da “Kuyu-26” operasyonu: 8 şüpheli yakalandı İstanbul’da “Kuyu-26” operasyonu: 8 şüpheli yakalandı

İtfaiye eri kadroları konusunda bakanlığa çağrı yapan Başkan Seçer, kentin resmi ve fiili nüfusunu örnek göstererek hizmetlerin genişletilmesi için şu sözleri aktardı:

“Resmi olarak 2 milyondan daha az nüfusumuz olduğu için bizim bakanlık tarafından tahsis edilmiş kadromuz olan 511 norm kadromuz var. Şu ana kadar 150 itfaiye eri alımı için izin almıştık. Bunları gerçekleştirdik. İlk 100 itfaiye eri alımının da 1 yılık görev süreleri dolduğu için bugün burada asaleten yemin töreninde bulunuyoruz. Şu an bizim 133 itfaiye eri alımı için bakanlıktan talebimiz var. Buradan bakanlığımıza sesleniyorum. Mersin resmi nüfusu ile fiili nüfusu arasında oldukça fark olan kentlerin başında geliyor. Mersin’de fiili olarak yaşayan insan sayısı 2,7 milyon. 400 binden fazla sığınmacı var, farklı statüde yabancı var. Şu an deprem sebebiyle 66 bin aile burada yaşıyor. İkameti burada görünmüyor. Burada 2,7 milyon insana hizmet veriyoruz. Ama bütün gelirler, itfaiye norm kadro sayıları 1 milyon 938 bin nüfusa göre yapılıyor. Doğal olarak Mersin’e değerlendirme yapılırken pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Talebimiz olan 133 norm kadrosunun da bir an önce bakanlık tarafından verilmesini buradan talep ediyorum.”

Muhabir: Ceren Seyran İnan