Haber / Ceren Seyran İnan

AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik dün yaptığı açıklama ile Adana Ana Konteyner Limanı ile Basra Körfezi’nin Irak ve Türkiye üzerinden Akdeniz’e bağlanmasının yanı sıra, doğu-batı, güney-kuzey koridorlarında demir ve kara yollarından taşınan yüklerin Akdeniz’e Türkiye üzerinden geçmesine imkan sağlayacak olan yeni konteyner limanı projesinin tahsisinin onaylandığını belirtti.

AK Parti seçim beyannamelerinde ve 10. Kalkınma Planı’nda da sözü geçen, Mersin’e yapılacağı söylenen Ana Konteyner Limanı Projesi bu zamana kadar işleme geçirilmedi. 11. Kalkınma Planı içerisinde olması beklenen yatırım projesinde Mersin yerine Doğu Akdeniz ifadesinin kullanılması dikkat çekti. Daha önce Mersin için planlanan Ana Konteyner Limanı Projesi hakkında bir bilgi verilmemesi ve Adana projesinin açıklanmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile projenin geleceğini sordu.

“AK Parti sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, dün yaptığı açıklamada Adana Ana Konteyner Limanı’nın tahsisinin onaylandığını ifade etmiştir. Mersin’de yapılması planlanan ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nda da yer alan Ana Konteyner Limanı Projesi iptal mi edilmiştir? Yıllardır Mersinlilerin beklediği bu projeyle ilgili olarak, yetkilileri açıklama yapmaya davet ediyorum” diyerek, hükümet yetkililerinden ve açıklamayı yapan Ömer Çelik’ten yanıt talep eden Seçer, Mersin’in hakkı olan bu yatırım için mücadele edeceklerini ifade etti.

Mersin Edebiyat ve Sanat Kampı’ndan hayvanlar için farkındalık oluşturulacak Mersin Edebiyat ve Sanat Kampı’ndan hayvanlar için farkındalık oluşturulacak

Ekran Görüntüsü 2024 07 18 133009

Muhabir: Ceren Seyran İnan