Özel Haber

Balık çiftliklerine bir dava da Büyükşehir’den

Aydıncık’ta kurulması planlanan balık çiftliklerine itirazlar sürerken söz konusu projeye dair açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.

Abone Ol

Haber / Ceren Seyran İnan

Edremit’ten sökülerek Aydıncık bölgesine kurulması planlanan balık çiftliklerine ÇED olumlu raporunun verilmesinin ardından tepkiler sürüyor. Daha önce Mersin Çevre Platformu tarafından yargıya taşınan konu bu kez de Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ele alındı. Konuya dair açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, projeyi yargıya taşıyacaklarını belirterek şu sözleri kaydetti:

“Mersin’in turizm bölgesi Aydıncık’ta balık çiftliği kurma çalışmaları devam ediyordu. Biz bunun yanlış olacağını söyledik. Bu projelerde başka bir bölgeden turizme zarar vereceği endişesinden buraya taşınmış projelerdi. Ancak itirazlarımız pek duyulmamış. ÇED olumlu raporu verilmiş. Bu bizi endişeye sevk etti. Orada balık çiftliklerinin sayısının artması bölgemize özellikle turizme çok büyük bir zarar açacağı için biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yargıya gideceğiz. Hukuki zeminde Mersin’in hakkını arayacağız.”