Hava sıcaklıkları düşüyor Hava sıcaklıkları düşüyor

Haber / Yavuz Arslan Karakoç

Obilet, Ege’de Bozcaada’dan başlayıp Akdeniz’de Kaş’a kadar uzanan rotaları listeledi.
Bozcaada, tatilde özgürlüğü yaşayabilmeniz için mutlaka araçla gidilmesi gereken tatil yerlerinden. Ege'nin en “şahsına münhasır” adalarından biri olan, Ayazma, Akvaryum ve Habbele gibi Ada’nın en keyifli plajlarında buz gibi sulara atlayabilir, yel değirmenlerinden Ada’ya tepeden bakabilir, Polente Feneri’nde piknik eşliğinde güneşi batırabilirsiniz.
Çanakkale’ye bağlı Ayvacık, Kazdağları'nın eteklerinde, Türkiye’de en bol oksijen oranına sahip mekanlarından. Araç kiralayarak çevredeki şirin köyleri ziyaret edebilir, Kaz Dağları Milli Parkı’nda serin ve temiz havanın tadını çıkarabilir, Adatepe Zeytinyağı Müzesi’ni gezebilir, Assos’taki Sivrice Plajı’nda denize girebilir, Apollon Symintheion Ören Yeri ve Athena Tapınağı gibi antik kentlerine tarihi biz gezi düzenleyebilirsiniz.
Ayvalık’a bağlı Cunda Adası, bölgeye özgü taş evleri, taş kaldırımlı dar sokakları, birbirinden güzel koylarıyla huzurlu bir tatil vadediyor. Aracınızla Ayvalık’tan bir köprüyle ulaşabileceğiniz bu şirin adanın her köşesini rahatlıkla gezebilir, gizli kalmış güzelliklerini keşfedebilirsiniz.
İzmir’in şirin semti Alaçatı, ülkemizdeki en şirin tatil beldelerinden. Rüzgar sörfüyle ünlü Alaçatı’da bu keyifli sporu deneyebilirsiniz. Bölgeye özgü taş evleri, renkli sokakları, damla sakızlı kurabiye ve dondurmaları, yel değirmenleriyle ünlü Alaçatı’ya araç kiralayarak giderseniz çevredeki birbirinden güzel koyları da ziyaret edebilirsiniz.
Marmaris ile Muğla’yı birleştiren yolun tam ortasında, adeta bir turizm cenneti: Akyaka. Hem doğası hem sakin atmosferiyle kelimenin tam anlamıyla zamanın durduğu yerlerden… Gökova Körfezi'nin incisi konumundaki Akyaka, doğal güzelliklerinin yanı sıra kalabalık turistik bölgelere nazaran sakin kalabilmiş nadir yerlerden. Kiralık aracınızla Akyaka’yı ziyaret ederseniz doğal akvaryum olarak da tabir edilen Azmak Nehri’nde tekne turuna çıkabilir, akşam ise buradaki balık restoranlarında yemek yiyebilirsiniz.
Kaş, uzun rota planlayanlar için ideal bir lokasyon. Tertemiz plajları, turkuaz denizi, tarihi dokusu ve sıcak ortamıyla tatilcilerin vazgeçilmez noktalarından. Türkiye’nin en iyi dalış noktalarına sahip olan Kaş’ta daha önce denemediyseniz dalış sporunu da deneyebilir ve büyüleyici denizaltı dünyasını keşfe çıkabilirsiniz.

Muhabir: Yavuz Arslan Karakoç