Özel Haber

Adanalılardan sosyal medya eylemi: "#AdanaHavalimanıKapatılamaz"

10 Ağustos’ta açılması planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı ile birlikte Adana Şakirpaşa Havalimanı yolcu trafiğine kapatılacak. Çukurova Havalimanı’nın açılmasına günler kala Adanalılar sosyal medyada eylem başlatılarak “Adana Havalimanı kapatılamaz” dedi.

Abone Ol

Haber / Ceren Seyran İnan

Yıllardır devam eden çalışmaların ardında 10 Ağustos’ta açılacağı ve hava trafiğine başlanacağı söylenen Çukurova Uluslararası Havalimanı konusunda açılışa günler kala tartışmalar devam ediyor. 800 hektar üzerine inşa edilen ve 9 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağı açıklanan Çukurova Havalimanı’nın uçuşlara başlamasıyla, Adana Havalimanı yolcu trafiğine kapatılacak. Açılışa kısa bir zaman kalırken Adana Havalimanı’nın kapatılmasını istemeyen Adanalılar ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar sosyal medyada etiket açarak tepki gösterdi.

‘#AdanaHavalimanıKapatılamaz’ etiketi ile yorum yapan kullanıcılar, “85 yıldır faaliyette olan Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılamaz, Adana’ya büyük kötülük yapıyorsunuz, bu kadar aktif bir alanın kapatılmasında amaç ne” sözleriyle tepki gösterdi.

"Alanıma dokunma" diyerek basın açıklaması düzenleyecekleri belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “3 milyon nüfuslu Adana'mızı havaalansız bırakmayız. Şakirpaşa Havalimanı önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Başkan Karalar’ın havalimanı kararının kesinleşmesinden sonra kapatılmamasına dair adımlar atması eleştirilere neden oldu.