Haber / Ceren Seyran İnan

Yıllardır devam eden çalışmaların ardında 10 Ağustos’ta açılacağı ve hava trafiğine başlanacağı söylenen Çukurova Uluslararası Havalimanı konusunda açılışa günler kala tartışmalar devam ediyor. 800 hektar üzerine inşa edilen ve 9 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağı açıklanan Çukurova Havalimanı’nın uçuşlara başlamasıyla, Adana Havalimanı yolcu trafiğine kapatılacak. Açılışa kısa bir zaman kalırken Adana Havalimanı’nın kapatılmasını istemeyen Adanalılar ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar sosyal medyada etiket açarak tepki gösterdi.

Dhmi Adana Hava Limani 1

‘#AdanaHavalimanıKapatılamaz’ etiketi ile yorum yapan kullanıcılar, “85 yıldır faaliyette olan Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılamaz, Adana’ya büyük kötülük yapıyorsunuz, bu kadar aktif bir alanın kapatılmasında amaç ne” sözleriyle tepki gösterdi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 05 094529

Yeni MİY kazanamıyor Yeni MİY kazanamıyor

"Alanıma dokunma" diyerek basın açıklaması düzenleyecekleri belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “3 milyon nüfuslu Adana'mızı havaalansız bırakmayız. Şakirpaşa Havalimanı önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 05 094632

Başkan Karalar’ın havalimanı kararının kesinleşmesinden sonra kapatılmamasına dair adımlar atması eleştirilere neden oldu.

Ekran Görüntüsü 2024 08 05 094737

Muhabir: Ceren Seyran İnan