Haber/ Ceren İnan

Her sene Hatay’da düzenlenen Evvel Temmuz Festivali bu sene 24. kez yurttaşlarla buluşuyor. ‘Kentimizi Kuracağız, Kültürümüzü Yaşatacağız’ diyerek çağrılarına başlayan Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği “Gelin hep birlikte demokrasiye, barıșa, halkların bir arada eşit yașam hakkına; asimilasyon politikalarına karșı dilimize, kültürümüze, geleceğimize; rant ve talana karșı bizim olana sahip çıkalım” dedi.

Kültür mozaiğini Evvel Temmuz Festivali ile yaşattıklarını ifade eden festival ekibi, “Bu toprakların, coğrafyamızın binlerce yıllık kadim tarihinin, kültür mozaiğinin, halkların kardeșçe bir arada yașama umudunun yeniden harmanlandığı Geleneksel Evvel Temmuz Hasat Bayramı'nı karșılıyoruz.12 Eylül'ün darbe koșullarında yasaklanan, baskı altına alınan geleneklerimizi yașatmak, kültürümüzü geçmișten bugüne direniș ruhuyla geleceğe tașımak adına çıktığımız yolculukta 23 yılı geride bıraktık. Arap Alevi, Hristiyan, Müslüman, Ermeni halklarımızın beș bin yıllık Evvel Temmuz Bayramı geleneğini halklarımızın iradesi ve sahiplenmesi sonucunda 24. Evvel Temmuz Festivali'ne taşıdık” diyerek davet çağrısında bulundu.

The Guardian’dan ‘Türkiye Hakkında En İyi 5 Kitap’ seçkisi The Guardian’dan ‘Türkiye Hakkında En İyi 5 Kitap’ seçkisi

Samandağ, Defne, Antakya ilçelerinde çeşitli etkinliklerin yapılacağı festival içeriğinde söyleşiler, seminerler, konserler bulunuyor.

Muhabir: Ceren Seyran İnan