Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde yeni hafta heyecanı Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde yeni hafta heyecanı

Haber/ Yavuz Arslan Karakoç

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Sosyal Politikalar Çalıştayı’na konuk olarak katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye başkanları olarak sosyal politikalara verdikleri öneme vurgu yaparak, yürüttükleri çalışmaları kentlerde nasıl hayata geçirdiklerini anlattı. Yapılan çalıştayın hem kadına yönelik şiddete hem de yoksulluğa dair önemli noktalara eğileceğini söyleyen Başkan Karalar, “Filozof der ki ‘Bir ülkede ölen insanların ölüm şekline bakın ve o ülkenin nasıl idare edildiğine karar verin’ Bizim de kadınlar başta olmak üzere, çocuklar ve çocuk tacizleri olmak üzere baktığınız zaman ülkenin nasıl yönetildiğini ve aslında ne hale getirildiğini bu yönetim sonucunda görürsünüz. Yoksullukla ilgili bir şey söylemeye gerek yok. Hükümet başka bir şey söylüyor ama ben özetle şunu söyleyeyim; bu yıl ne kadar ayırdılar yoksulluğa onu daha inceleyemedim ama 2024 bütçesinin tam önceki yıla göre 2,5 kat artarak koydukları para yoksulluğun ne hale geldiğini gösteriyor. Bu ülkeyi idare edenler ne derse desin siz eğer enflasyon yüzde 50 ya da yüzde 100 iken siz yoksulluğa ayırdığınız parayı 2,5 kat artırıyorsanız aslında sizin yönetiminizin yoksulluğu arttırdığını da kabul etmelisiniz. Ülkenin durumu bu. Ama biz Cumhuriyet Halk Partililer şunu iyi bilmeliyiz; olağanüstü yoksulluk var. Olağanüstü kadın cinayeti var, adalet yok, hukuk yok zaten adalet ve hukukun olmamasından kaynaklanıyor bütün bunlar” dedi.

“Topal ördek dediler tazı gibi koştuk”

CHP’li belediyelerin baskılar altında iyi işler çıkardığını söyleyen Başkan Karalar, partisinin yoksulluğa karşı bu hizmetlere devam edeceğini şu sözlerle aktardı:

“Bu kadar baskının bu kadar zorlamanın bu kadar ekonomik şartlarda zorlamamızın bir sonucunda bu işleri yaptıysak Cumhurbaşkanı dedi ki ‘siz topal ördeksiniz, bir şey yapamayacaksınız’ dedi ama Vahap Başkan söylemişti bir ara ‘tazı gibi koştuk’. Hakikaten orada bu kadar çok başarılı olmak çok önemliydi, mucize gibi. Şimdi SSK borçlarınızı keseceğiz diyor. Sanki yeni çıkmış bir şey. Daha dün neredeydin? Ben 5 yıldır Türkiye’nin en borçlu belediyesi Adana olduğunu söyleyip durdum. Şimdi diyor ki Adana borçlu, Mersin borçlu. Bu borç önceden de vardı. Eskiden neden söylemedin? Baktı ki her koşulda ne yaparsa yapsın halkın gönlüne giren hizmetleri yapmaya devam ediyoruz arttırarak bunu yaparak önünü kesebilir miyim diyor ama nafile. ‘Felek her türlü eshâb-ı cefayı toplasın gelsin’ diyor ya Namık Kemal. Toplanın gelin biz başarılı olacağız. Çünkü başarısızlığın bahanesi olmaz. Belediyelerin işi olmamasına rağmen yoksulluğa da parmak basan bizim belediyeler. Biz kent lokantası demedik ama eğer bir söylem birliği olacaksa onu da ona dönüştürürüz. Halk Kart dağıttık. Seyhan Belediyesi’nde iken 3000 dağıttık şimdi 10.000’i bulduk. Vahap Başkan da 10.000 dağıtmış. Bunlar çok önemli şeyler. Veren el alan el elden üstündür. Kimse kimseyi görmeyecek. Veriyorsunuz Halk Kart’ı alıyor. Şimdi burada askıda faturayı biz çıkarttık, çamaşırhaneyi biz çıkardık. Biz derken Cumhuriyet Halk Partili belediyeler. Sadece kentte yaşayanlara değil, küçük çiftçiye de dokunan biziz. Yurtlar, dershaneler bu uygulamalar hepimizin. Bir şey yapmalıyız. Söylem birliği çok önemli, tekrarın gücünden faydalanmalıyız. Dünya oraya doğru gidiyor. Bunların yalan siyasetinin yanında algı operasyonlarının yanında en çok korktukları şey gerçekleri konuşanlardır. Cumhuriyet Halk Partisi onların baş belasıdır”

Muhabir: Yavuz Arslan Karakoç