Haber / Alper Yetgün

“0000 Km” 1 Kasım’da vizyonda “0000 Km” 1 Kasım’da vizyonda

Her yıl Kurban Bayramı öncesine yükselişe geçen kırmızı ette bu yıl tam tersi yaşandı. Vatandaşın bu yıl Kurban Bayramı öncesinde et fiyatlarının yükseleceği endişesi sevince dönüştü.

Mersin’de uzun yıllardır kasaplık yapan Hasan Yıldız, et fiyatlarıyla ilgili Mersin Haber Merkezi’ne konuştu.

Mersin’de et fiyatlarının beklenildiği aksine düştüğünün bilgisini veren Yıldız, yurtdışından gelen danalardan nedeniyle et fiyatlarının düştüğünü söyledi. Yıldız, “Urugay’dan ve diğer ülkelerden yüzbinlerce dana geldi. Gemilerle geliyorlar. Gemilerle Taşucu Limanı’na getiriliyor. Türkiye’nin değişik bölgelerine dağıtılıyorlar” dedi.

Et fiyatlarının zaten yüksek olduğunu aktaran Yıldız, yurtdışından getirilen hayvanlar nedeniyle kırmızı et fiyatlarında yüzde 20 civarında bir düşüş gözlemlediklerini kaydetti.

Kasaplar olarak et fiyatlarının düşmesini istediklerini vurgulayan Yıldız, et fiyatlarının uygun olması halinde alışverişin artacağını ve bu durumun kendilerine olumlu etki edeceğini belirtti.

Şu an et satışlarının yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla çok olamadığının bilgisini veren Yıldız, şimdilik et yerine daha çok kurban sattıklarını ifade etti.

Muhabir: Alper Yetgün