Özel Haber

Yurt genelini kurak bir sonbahar bekliyor

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklarla geçirdiğimiz yaz sezonu sonrasında yurt genelinde hava sıcaklıkları sonbaharla birlikte belirgin bir şekilde azalacak. Ortalama sıcaklıkların 2 derece düşeceği ülkemizde hava koşulları daha kurak seyredecek. Gaziantep ve Diyarbakır'da sıcaklıklar 30-35°C'ye ulaşacak. Güneydoğu Anadolu şehirleri şimdilik Türkiye'nin en sıcak büyük şehirleri olmaya devam ediyor. Ancak sonbahar ilerledikçe, bu bölgeler karasal konumları nedeniyle daha hızlı soğuma bekleniyor.

Ekim ayında ise fark edilir bir soğuma bekleniyor. Kurak geçecek kasım ayında en fazla yağışı Antalya alacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır ve Gaziantep'te yağışların 2023'e kıyasla 2-3 kat daha az olması bekleniyor.

Aralık ayında da en fazla soğuk Ankara, Konya, Diyarbakır ve Gaziantep gibi daha karasal şehirlerde görülecek. Sonbaharın sonlarında en sıcak şehirler ise Antalya, İstanbul ve İzmir olacak. İstanbul, İzmir ve Konya'nın yanı sıra genel olarak Akdeniz bölgesi belirgin şekilde daha fazla yağmur alacak.