Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Akademisi tarafından düzenlenen konferansla Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine Yörük Ali Efe ve Malgaç Baskını anlatıldı.

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Akademisi tarafından Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine yönelik “Yörük Ali Efe ve Malgaç Baskını” konferansı gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Fatih Özkurt ise öğrencilere Milli Mücadele Dönemi’ni anlattı. Yörük Ali Efe’nin Milli Mücadele Dönemi’ndeki önemi, hayatı ve Malgaç Baskını’nın dönüm noktası olma özelliğinin bahsedildiği konferans sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Dr. Özkurt’a plaket vererek katkılarından dolayı teşekkür etti.

Azılı suçlu, 20 saat takip edilip yakalandı Azılı suçlu, 20 saat takip edilip yakalandı

Yörük Ali Efe’nin Türk milletinin gururu ve vatan kahramanı olduğuna dikkat çeken Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan; “Yörük Ali Efe, aziz Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde, düşmana karşı koyarak, vatanını savunmuş bir kahramandır. Yörük Ali Efe’nin hayat hikayesi, bizlere vatan sevgisinin, cesaretin ve fedakarlığın en güzel örneklerinden birini sunar. Bugün, tüm Türk milletinin de gururu olan, Yörük Ali Efe’yi anmak için toplandık. Aramızdan ayrılışının 73. yılında O’nun kahramanlıklarını, vatan sevgisini ve aziz hatırasını yad etmek, onun yaşamının ve mücadelesinin anlamını yeni nesillere aktarmak hepimiz için bir görevdir. O, vatan topraklarını korumak, milletinin hür ve bağımsız yaşamasını sağlamak adına sergilediği kahramanlık ve fedakarlıkla tüm zamanların unutulmaz simalarından biri olmuştur. Yörük Ali Efe’nin hatırasını yaşatmak, onun milletimize ve vatanımıza olan sevgisini gelecek nesillere aktarma görevi hepimiz için çok önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle Yörük Ali Efe’yi ebediyete uğurlayışımızın 73. yıl dönümünde hürmetle, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Kaynak: iha