Haber / Ayşe Ay

İçeriğinde yüksek oranda mineraller, vitaminler ve antioksidanlar taşıyan deniz yosunu cilt bakımı konusunda da kullanılıyor. Cilt üzerinde arındırıcı ve temizleyici etkisi olduğu bilinen yosunlar peeling yöntemi olarak son dönemin popüler uygulamalarından biri haline geldi.

Özellikle ölü deri hücrelerini ve birikmiş kirleri temizlediği bilinen yosunlar, gözenekleri açarak cildin nem dengesini de koruyor. Cildin pH dengesini, asidik bir yapı içermediği için bozmadan yapılandırarak yeni hücre oluşumuna yardımcı olduğu bilinen yosundan elde edilen peeling karışımı trend cilt bakım uygulamalarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Akne problemleri, akne izleri ve skarlar, güneşin neden olduğu hasarlar, siyah noktalar, yaşlılık lekeleri, ton eşitsizliği, ince kırışıklıklar gibi sorunlarda kullanılan bu yöntemle cilt bakımı konusunda ilerleme kaydediliyor.

DeFacto’dan Afra’lı koleksiyon DeFacto’dan Afra’lı koleksiyon

Ancak uygulanan bu yöntemde dikkat edilmesi gerek birkaç nokta da bulunuyor. Bakımın haftada bir ya da iki kez yapılması, uygulama sonrası cildin oksijen içerikli jeller ile temizlenmesi, uygulama süresince güneş korumalı ürünlerin kullanımının devamı gibi konulara dikkat edilmeli. Uygulamayı yapmadan önce mutlaka doktorunuza da danışın.

Muhabir: Ayşe Ay