Haber / Ceren Seyran İnan

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ adı altında yeni dönemde var olan kurallarını uygulamaya koymanın yanı sıra yeni kuralları da okullara bildirdi. Sınavlar, okul yönetiminin işleyişi, öğretmen-veli ilişkileri gibi birçok konuda tedbirler getirildi. Yeni işleyişle birlikte ilkokullarda sınav saati uygulaması kaldırılacak. Okulların il ya da ilçeler genelinde yaptığı deneme sınavları artık uygulanamayacak.

Kaynak kitap ücretlerinin tartışmaları da gündemdeyken okullarda MEB’in sağladığı ders materyalleri dışında kaynak kitap tanıtımı ya da reklamı yapılamayacak. Okullarda kayıt ücreti adı altında velilerden para talep edilemeyecek. Sınıf öğretmeni seçme ve bu konuda tartışmalar yaşanmasını önlemek amacıyla öğretmenler kura ile dağıtılacak. Her dönem tartışmalara yol açan öğretmenin sınıfla ilişkisini zedelediği söylenen sınıf annesi uygulaması yapılamayacak. Aynı zamanda velilerin okula randevu sistemi ile gelmesi sağlanacak. Sınıflarda cep telefonu olmaması uygulaması devam edecek.

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı” Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı”

Uzmanlar tarafından yorumlanan tedbirler, sınav yarışının olmaması, not kaygısının ilkokul öğrencilerini etkilememesi, velilerin okul ile ilişkisinin düzenlenmesi gibi konularda olumlu değerlendirildi.

Muhabir: Ceren Seyran İnan