Özel Haber

Yaz Karma Resim Sergisi, Mersinli sanatseverlerin beğenisine sunuldu

İçel Sanat Kulübü’nün düzenlediği, “İçel Sanat Kulübü Koleksiyonu, Yaz Karma Resim Sergisi” konulu sergi açıldı. Sergide 50’ye yakın sanat eserinin olduğunu söyleyen İçel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Alkar, tüm sanatseverleri İçel Sanat Kulübü’ne davet etti.

Abone Ol

Barış Çoban

İçel Sanat Kulübü’nün düzenlediği, “İçel Sanat Kulübü Koleksiyonu, Yaz Karma Resim Sergisi” konulu sergi, Ayşe Uğural Müfide İlhan Sanat Galerisi’nde açılışını yaptı. Yaz aylarının bu dingin günlerinde ve sanatın iyileştirici gücüyle; geleneksel olarak her yıl düzenlenen İçel Sanat Kulübü Koleksiyonu’ndan, farklı tekniklerle hazırlanmış birçok yapıtın yer aldığı sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergide elliye yakın sanat eseri var

Sergi hakkında konuşan İçel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Alkar, İçel Sanat Kulübü’nün Mersin’de sanatın amiral gemisi olduğunu ifade etti.

Sergi hakkında bilgiler veren Alkar, “Hepimizin bildiği gibi yaz aylarında küresel bir sıkıntı var. İklim değişikliğini yaşıyoruz. Sıcaklar çok fazla ancak biz yine de İçel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu olarak, İçel Sanat Kulübü’nün misyonunu yapmak için çaba gösteriyoruz. Dolayısıyla her sene İçel Sanat Kulübü’nün koleksiyonundan siz sanatseverlere sunumlar yapıyoruz. Burası Ayşe Uğural Müfide İlhan Sanat Galerisi. Biz burada değerli sanatseverlere, bu sunuyu yapmak istedik. Sergimizde elliye yakın sanat eseri var. Sanatçılarımıza bu anlamda çok teşekkür ederiz. Hem bizlere bağışta bulunan hem de geçmiş dönem başkanlarımızın katkılarıyla elimizde olan koleksiyonu sanatseverlere sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Serginin Eylül’ün ilk haftasına kadar devam edeceğini belirten Alkar, tüm sanatseverleri İçel Sanat Kulübü’ne davet etti.