Haber / Ceren Seyran İnan

İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki Aksa Şehitleri Hastanesi’nin bahçesinde yerinden edilmiş sivillerin çadırlarını hedef alması sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 40 kişi yaralandı. Çadırlara yapılan saldırıların ardından açıklama yapan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), "Bugün ekranlarımız bir kez daha çocukların öldürüldüğü, yakıldığı, ailelerin bombalanmış çadırlardan kaçmaya çalıştığı görüntülerle doldu" mesajını paylaştı.

Mesajda, İsrail'in peş peşe hastane ve bir okula yaptığı bombalama sonucu 15 çocuğun öldüğü, bunun Gazze'de güvenli hiçbir yer olmadığını tekrar gösterdiği vurgulandı.

Yeni MİY 1 puana razı oldu Yeni MİY 1 puana razı oldu

“Bir yıkım sahnesi”

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ise, İsrail'in 14 Ekim'de MSF destekli Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesinde yerinden edilmiş kişilerin yaşadığı bir alanı hedef aldığı ve bunun neticesinde 65 kişinin yaralandığı, 5 kişinin ise öldüğü bildirerek, Mart 2024'ten bu yana 7'nci kez bombalandığını belirtti. Saldırılardan sonraki durum için ‘bir yıkım sahnesi’ ifadesini kullanan MSF, “Sağlık yapıları ve personeli her zaman korunmalı ve savaşan taraflar hastane alanlarına saygı göstermeli. Gazze'deki insanlar acımasız bombalamalar altında sıkışmış durumda. Bu kan dökülmesini durdurmak için şimdi bir ateşkes gerekiyor” dedi.

Muhabir: Ceren Seyran İnan