Haber / Gülsen Kaya

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı” Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı”

Yemeksepeti, Türkiye menşeili baklavanın sipariş haritasını çıkardı. Nisan 2023'ten bu yana Yemeksepeti üzerinden sipariş edilen baklava çeşitleri arasında Soğuk Baklava, Fıstıklı Baklava, Cevizli Baklava ve Midye Baklava en çok tercih edilenler oldu. Soğuk Baklava, toplam 441 bin siparişle en çok tercih edilen baklava çeşidi olurken, Fıstıklı Baklava ise farklı gramajlardan toplam 307 bin siparişle en çok tercih edilen ikinci baklava çeşidi oldu. Cevizli Baklava, farklı gramajlardan toplam 127 bin adet siparişle listenin üçüncü sırasında yer aldı. Midye baklava ise, 49 bin defa sipariş edildi. Tatlı kategorisinde ise en çok tercih edilen tatlılar arasında Profiterol, Kazandibi, Waffle ve Fırın Sütlaç öne çıktı.

Marmara Bölgesi'nde Balıkesir Höşmerim Tatlısı ve Pazaryeri Helvası gibi yerel lezzetler popülerken, İç Anadolu Bölgesi'nde Kayseri Nevzine Tatlısı ve Afyonkarahisar Lokumu öne çıktı. Ege Bölgesi'nde ise İzmir Lokması ve Manisa Mesir Macunu sıkça tercih edilen tatlılar.

Doğu Anadolu'da Erzurum Kadayıf Dolması, Güneydoğu Anadolu’da ise Gaziantep Baklavası ve Şanlıurfa Şıllık Tatlısı en çok sipariş edilen tatlılar arasında yer aldı.

Muhabir: Gülsen Kaya