Eskişehir

Tepebaşı örnek projelerini Berlin’de anlattı

TEPEBAŞI BELEDİYESİ’NİN ALMANYA’DAN KARDEŞ ŞEHİR OLAN TREPTOW-KÖPENİCK BELEDİYESİ İLE BİRLİKTE KAZANDIĞI “KENTSEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE ÇEVRE KORUMA” KONULU PROJE YARIŞMASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN ÜÇÜNCÜ TEKNİK TOPLANTI, BERLİN’DE GERÇEKLEŞTİ.

Abone Ol

Tepebaşı Belediyesi’nin Almanya’dan kardeş şehir olan Treptow-Köpenick Belediyesi ile birlikte kazandığı “Kentsel Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma” konulu proje yarışması kapsamında düzenlenen üçüncü teknik toplantı, Berlin’de gerçekleşti. Toplantıda Tepebaşı Belediyesi’nin örnek projeleri de anlatıldı.

Tepebaşı Belediyesi’nin dünya ve Türkiye’den kardeş kentleri ile temasları devam ediyor. Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) tarafından Almanya ve Türkiye arasında yerel yönetim iş birliğini ve karşılıklı iletişimi güçlendirmek amacıyla düzenlenen “Kentsel Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma” konulu proje yarışmasını kazanan Tepebaşı Belediyesi ve Almanya’dan kardeş kent Treptow-Köpenick Belediyesi, projenin üçüncü teknik toplantısını Berlin’de gerçekleştirdi.

“Sürdürülebilir kalkınma için çalışmalarımız devam edecek”

‘Etkin ve Sürdürülebilir Topluluklar İçin Ortaklıklar Projesi’ kapsamında düzenlenen toplantı Treptow-Köpenick Belediyesi Başkanı Oliver Ilgel ve Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başladı. Yalnızoğlu, “Almanya ve Türkiye arasında yerel yönetimler düzeyinde kurulan bu anlamlı iş birliği sayesinde, sürdürülebilir şehirler inşa etmek için önemli bir adım atıyoruz. Projeye emek veren herkese, özellikle Treptow-Köpenick Belediyesi’ne ve Almanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkürlerimi sunuyorum. Tepebaşı Belediyesi olarak, bu sorumluluğun bilincinde hareket ediyor ve her zaman sürdürülebilir kalkınma için çözümler üretmeye devam edeceğimizi vurgulamak istiyorum” dedi.

Tepebaşı Belediyesi’nin örnek çalışmaları anlatıldı

Toplantıda Tepebaşı Belediyesi’nin birinci nesil Türkiye’deki ilk ve tek akıllı şehir projesi olan Remourban’ın uygulama alanı olan Melih Savaş Yaşam Köyü’nü, Engelli Montaj Atölyesi, İki Elin Sesi Senfoni Orkestrası, Küreseliz projesi, Yeryüzü Ekoloji Okulu, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğini anlatan video gösteriminin ardından Tepebaşı Belediyesi’nin sürdürülebilirlik odaklı uygulamaları anlatıldı. ‘Sürdürülebilirlik sadece zenginler için mi? Uluslararası ortaklık projelerinin temsilcileriyle tartışmalar’ konulu panele katılan Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ayça Köprübaşı, uygulanan çalışmalar hakkında bilgi verirken koordinatör Başak Demiray da Tepebaşı’nın sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda hayata geçirdiği örnek projeleri aktardı.

Projenin amacı

“Etkin ve Sürdürülebilir Topluluklar için Ortaklıklar” isimli proje, kardeş şehirler ve belediyeler arasında var olan ve gelecekteki iş birliklerini güçlendirmeyi, sivil toplum düzeyinde Türk-Alman girişimlerinin görünürlüğünü artırmayı hedeflemektedir. Ayrıca bu iş birliklerinin somut projeler temelinde iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Projenin son toplantısı Ekim ayında Tepebaşı Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.