Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı” Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı”

Haber / Ceren Seyran İnan

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi hakkında Anayasa Mahkemesi’nin ‘yok hükmünde’ kararı vermesi üzerine muhalefet partilerinin başvurusu ile TBMM olağanüstü toplanma çağrısı yapılmıştı. 16 Ağustos tarihinde toplanan Meclis’te AK Parti Milletvekili Alpay Özalan’ın, TİP Milletvekili Ahmet Şık’a kürsüde saldırmasıyla Genel Kurul Salonu savaş alanına döndü. Yumrukların yarıştığı salonda DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de yaralandı.

Genel Kurul görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla devam etmeyen toplantı bitirilerek, TBMM 1 Ekim’e dek kapatıldı. Can Atalay’a dair kararın okunamaması Anayasa Mahkemesi kararının uygulanmadığı tartışmalarını bir kez daha gündeme taşırken, CHP yeni bir olağanüstü görüşme için adım atacağını açıkladı. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası konuşan CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, “Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararının doğrudan okutulması için Meclis Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantıya çağrılması sağlanacaktır” diyerek yeniden başvuruda bulunacaklarının sinyalini verdi.

Başvuru sürecine ve TBMM’nin yanıtına dair süreç hakkında bilgi bulunmazken, CHP’nin önümüzdeki günlerde bu konuda adım atması ve açıklaması bekleniyor.

Muhabir: Ceren Seyran İnan