Bilişim Zirvesi, insan ve yapay zeka iş birliğini işleyecek Bilişim Zirvesi, insan ve yapay zeka iş birliğini işleyecek

Haber / Ayşe Ay

Yaz kalabalıklığı ve mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle tatilini eylül ayının sakinliği ve serinliğine bırakanlar için sonbahar tatil rotası oluşturuldu. Akdeniz ve Ege sahilleri başta olmak üzere birbirinden güzel tatil beldelerinde tatilini geçirmek isteyenler için Enuygun, tatil mekanlarını listeledi.

Kuzey Ege’nin kendine en çok hayran bırakan mekanı Assos, mavi bayraklı plajları, Kaz Dağları’nın tertemiz havası ve soğuk deniziyle eşsiz güzellikte. Hem deniz hem kültür turizmi için listenin ilk başında yer alan Assos’ta, Kadırga Koyu ve Yeşil Liman’da denize girebilir, Behramkale’yi gezerek tarihe gezintiye çıkabilirsiniz.

Berrak denizi ve beyaz kumlarıyla kendine hayran bırakan Datça’da ortalama 26 derece deniz suyu sıcaklığıyla unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz.

Her mevsim güzel, her mevsim gidilesi yer olan Marmaris’te de eylülde hava sıcaklığı 31 çıkarken derecelere deniz suyu sıcaklığı ise 27 dereceyi buluyor.

Ve listenin sonunda yavru vatan Kuzey Kıbrıs bulunuyor. İnce kumlu sahilleri ve antik kalıntıları ile hem deniz hem kültür turizmini bir arada sunan eşsiz bir tatil cenneti Kıbrıs’ta doğa gezileri, tekne turları, tüplü ve tüpsüz dalış için de ideal olan bu rotada Beşparmak Dağları’nın eteklerinde yer alan ve gotik mimarinin izlerini taşıyan Bellapais Manastırı, Girne Kalesi ve Büyük Han görülmeye değer yerler arasında bulunuyor.

Muhabir: Ayşe Ay