Giresun

Tasarruf genelgesine takılan Tıp Fakültesi morfoloji binası için aciliyet girişimi

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE EĞİTİM VE ÖĞRETİM FAALİYETLERİNİN SÜRDÜRÜLECEĞİ “MORFOLOJİ” BİNASIYLA BİRLİKTE YAPILACAK OLAN ALTYAPI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ İNŞAATI TASARRUF TEDBİRLERİ NEDENİYLE DURDUĞU BELİRTİLDİ.

Abone Ol

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yürütüleceği morfoloji binasının inşaatı, uygulanan tasarruf tedbirleri nedeniyle durduruldu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi yapılan ve 2023 Mayıs ayında temeli atılan binanın inşaatı, hedeflenen 550 gün sürenin henüz başlarında durma noktasına geldi.

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Giresun’da durdurulan kamu yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Tasarruf tedbirleri kapsamında, yüzde 70’in altında ilerleme kaydeden kamu yatırımları durdurulmuştu. Giresun’da da yüzde 50 seviyelerine ulaşmayan bazı projeler bu kapsamda durduruldu. Bu projeler arasında Tıp Fakültesi morfoloji binası ve Millet Bahçesi de bulunuyor. Morfoloji binasının aciliyetini öne çıkararak çalışmaların yeniden başlaması için girişimlerde bulunacağız. Ancak şu an itibarıyla tasarruf genelgesi nedeniyle inşaat durdurulmuş durumda. Millet Bahçesi ise yüzde 40 oranında ilerlemeye devam ediyor" dedi.