Tarsus Belediyesi, Mersin Valiliği İl Eylem Planı kapsamında kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla meclis üyelerine bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemi ve 6284 sayılı kanunun detayları ele alındı.

Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu bu hafta koşulacak Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu bu hafta koşulacak

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda belediye meclis üyelerine, Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Emine Saraç ve Mersin Barosu Tarsus Temsilciliğinden avukat Türkan Özüm Öz tarafından eğitim verildi. Eğitimde kadınların toplumdaki statüsünün güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Bunun yanı sıra, özellikle aile içi şiddet vakalarının önlenmesi için büyük önem taşıyan 6284 sayılı ’Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’ detaylı bir şekilde ele alındı.

Katılımcılara verilen eğitimde, şiddet mağduru kadınların korunması için yasal çerçeve, hukuki haklar ve başvuru yolları anlatıldı. Ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yapılırken, cinsiyet temelli ayrımcılığın toplumun her kesiminde ortadan kaldırılması için yerel yönetimlerin oynadığı kritik role dikkat çekildi.

Kaynak: iha