Haber / Ayşe Ay

Megastar Tarkan’ın hayranları tarafından 7 yıldır merakla beklenen yeni albümü “Kuantum 51”, 14 Haziran’da piyasaya çıktı.

Tarkan, Türkiye’nin yanı sıra Amerika’dan Almanya’ya, Brezilya’dan Rusya’ya, Fransa’dan Arap dünyasına farklı ülkelerde dijital platformların ana sayfalarında ve çalma listelerinde yayınlandığı günden itibaren en kapsamlı şekilde yer edinen ilk Türk sanatçı oldu. Kuantum 51 ise Türkçe albüm olarak dünya müzik platformlarında bu derece etkin tanıtım alan ilk Türkçe albüm oldu.

Apple Music; Almanya, Hollanda, Belçika, İsviçre, Lüksemburg’da ilk olarak ana sayfaya taşıdı.

Mersin’de Gaziler Günü töreni düzenlendi Mersin’de Gaziler Günü töreni düzenlendi

Spotify globalde ilk kez Türkiye haricinde, Almanya, Amerika, Hollanda ve Meksika’da Türkçe bir albüme ana sayfalarında yer verdi.

Prodüktörlüğü Tarkan‘a ait olan albümde kendi söz ve bestelerinin yanı sıra Aysel Gürel, Günay Çoban, Güler Özince, İskender Paydaş, Murat Matthew Erdem, Turaç Berkay Özer ve Serkan İzzet Özdoğan imzalı şarkılar da bulunuyor. “Kuantum 51”de yer alan şarkıların düzenlemeleri ise Ozan Çolakoğlu, Ateş Berker Öngören, İskender Paydaş, Murat MatthewErdem, Turaç Berkay Özer ve Mert Kemancı’ya ait.

Muhabir: Ayşe Ay