SKANDAL

Abone Ol

Süper Amatör ligde sancılı süreç devam ediyor. 3 takımın ligden çekildiği Süper Amatör 2. haftayı geride bıraktı. Seyfi Ali Türkoğlu sahasında oynanan Yolspor Camspor maçında yaşanan sağlıkçı krizi haftaya damga vurdu.

Amatör lig olduğu için ambulans, doktor getirmekte zorlanan kulüpler sağlıkçılarla bu sorunu çözmeye çalışıyorlar. Yolspor Camspor maçında 15 yaşındaki bir çocuğu sağlıkçı olarak sahaya sürülmesi, sağlık çantasında sadece buz torbasının olması tepkilere neden oldu. İlk akla gelen burada sporcu sağlığı hiçe mi sayılıyor oldu.

Bana sorarsanız evet hiçe sayılıyor. Hakemler hemen 2 polis gelmeden kendi güvenliklerini düşünerek maçı başlatmıyor. Ama iş sağlığa, sporcu sağlığına geldiğinde aynı duyarlılığı göstermiyorlar. Oysa yaygın basında çokça haber çıkmıştır. Boğazına dili kaçan futbolcular, beyin travması geçiren, kalp krizi geçiren bir çok olaya şahitlik etmişizdir. İş bu kadar ciddi durumdayken 15 yaşındaki bir çocuğu sağlıkçı olarak sahaya sürmek ne kadar doğru.

,Umarım bu maçta yapılan bu skandal karar tekrar olmaz. Olası kötü bir durumda hiç kimse bunun hesabını veremez. İnsanlar futbol oynayayım derken hayatlarından olmasınlar. Hep söylerim; amatörün çilesi profesyonel olunca biter.

Bu arada Süper Amatör lig tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Futbol kalitesi çok kötü, bu sektörde evine ekmek götürenler çok zorlanıyor. Radikal bir şeyler yapılmaz ise Mersin’de amatör futbol kapanma noktasına gelebilir benden söylemesi.