Ankara’nın Sincan Belediyesi zabıta ekipleri, okulların kantin denetimlerini sıklaştırdı. Öğrencilerin daha hijyenik şartlarda, daha sağlıklı ürünlerle buluşmasının amaçlandığı denetimlerde, gıda maddelerinin son tüketim tarihleri, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Belirlenen eksiklerin giderilmesi konusunda kantin yetkilileri uyarıldı.

Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ilçe genelindeki okullarda kantin denetimini titizlikle yürütüyor. Öğrencilerin sağlığını korumaya yönelik yapılan denetimlerde okul yönetimi ile koordineli olarak Bakanlık tarafından satılması yasaklanan ürünlerin denetimleri yapılıyor.

Tüm ürünler tek tek kontrol ediliyor

Ekipler kantin denetimlerinde hijyen, gıdaların son tüketim tarihleri, satışa izin verilmeyen ürünlerin kontrolü, fiyat tarifeleri ve etiketler gibi önemli hususları tek tek inceledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan BTÜ’ye birincilik ödülü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan BTÜ’ye birincilik ödülü

Denetlemelerin yanı sıra, kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmeler de yapan ekipler, denetimlerin belli aralıklarla devam edeceğinin altını çizdi.

Eğitim kurumlarında satışa uygun olamayan gıda ve içeceklerin yanı sıra, satışa sunulacak olan hazır ambalajlı gıdalarda Okul Gıdası Logosu bulunmayan ürünler için zabıta ekipleri gerekli işlemleri uyguladı.

Kaynak: iha