Haber / Evrim Mutlu

Mezitli ilçesinin çeşitli mahalle ve sokaklarında konumlanarak, arabasının içinde yaşayan Sandaltepe, konuyla ilgili Mersin Haber Merkezi Mikrofonuna konuştu.

Yaklaşık 4-5 aydır bu şekilde yaşadığını kaydeden Sandaltepe şunları söyledi:

“Mersinliyim, Mersin’de mahallelerde yaşıyorum. Arabada kalıyorum. Duş, lavabo gibi günlük ihtiyaçlarımı belediyenin sahilde açmış olduğu yerlerde veya petrol ofislerinde karşılıyorum. Geceleri tabii biraz korkuyorum, camı çok açık bırakamıyorum. Korkarak uyusam da alıştım artık. Gıda ihtiyaçlarımı da kendi imkanlarımla arabada karşılıyorum. Yemeğimi kendim yapıyorum, tüpüm var mesela. Ya da zeytin, domates, ekmek gibi şeyler alıyorum o şekilde hallediyorum.”

“Her yer evim oldu artık”

Genellikle Mezitli sahilinde kaldığını belirten Sandaltepe, “Her yer evim oldu artık. Araba nerdeyse ben ordayım, ben neredeysem araba orada. Genelde Mezitli’deki mahallelerde kalıyorum, Pozcu’ya çok nadir geçiyorum. Bu şekilde hayatımı sürdürmeye çalışıyorum. En güzel avantajı da şu; hangi sokağı seversem o sokakta kalıyorum” dedi.

“Kirayı makul fiyatta tutsunlar ki insanlar oturabilsin”

Ev sahiplerine çağrıda bulunan Aydın Sandaltepe şunları kaydetti:

The Guardian’dan ‘Türkiye Hakkında En İyi 5 Kitap’ seçkisi The Guardian’dan ‘Türkiye Hakkında En İyi 5 Kitap’ seçkisi

“Buradan ev sahiplerine şunu söylemek istiyorum; kirayı gerçekten makul fiyatta tutsunlar ki insanlar oturabilsin. Bizler de bedavaya versinler demiyoruz ama onun da tabi ki alt fiyatı var, ona göre yapsınlar. Ben vesile olmak istedim, bir nevi de örnek olmak istedim; evsiz yaşanabiliyor mu, nasıl oluyor? Çok zor gerçekten öyle kolay değil. Çünkü bunun temizliği var, duşu var. Bir insanın en çok istediği şey; kendinde temizliktir, duşudur ve uykusudur."

Muhabir: Evrim Mutlu