Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu çiftçilere sağladığı 1 milyarlık destekle, ilçedeki ekili alan miktarının yaklaşık 4 katına çıkmasını sağladı.

Çiftçilere buğday, arpa tohumu, gübre, hayvan yemi, zeytin ve fıstık fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediyesi, verdiği destekleri artırarak sürdürmeye devam ediyor. Dünyanın içerisinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak tarımın her geçen gün ön plana çıktığını ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, bu anlamda tarımı destekleyecek projeleri geliştirmeye özen gösterdiklerini vurguladı.

“Hem çiftçimiz hem de ülkemiz kazanıyor”

GTO Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı GTO Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı

Çiftçinin hem ürettiğini hem de kazandığını anlatan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şöyle devam etti: "Eskiden köyden şehre göç vardı, şu anda şehirden köye bir göç var. Bunun sonucunda tersine göç sağlandı. Çünkü çiftçimiz üretiyor, kazanıyor. Şu ana kadar bizim verdiğimiz destek yaklaşık 1 milyar 500 milyon liraya yaklaştı. Yapılan fide desteğiyle çiftçimiz bundan 20-30 kat para kazanıyor, 41 milyon 551 bin 320 adet fide dağıtımı gerçekleştirdik. Verilen desteklerle çiftçimiz, ülkemiz kazanıyor. Biz de bu durumdan mutluluk duyuyoruz" dedi.

“Çiftçilere tonlarca destek”

Şahinbey Belediyesi Şahinbey İlçesi’ndeki çiftçilere bu zamana kadar 18 milyon 506 bin 400 kilogram buğday, arpa, mercimek tohumu, 8 bin kilogram yonca, italyan çimi, 57 bin kilogram silajlık mısır dağıtımı, 19 milyon 59 bin 600 kilogram gübre, 765 bin kilogram (46 köy) mera gübrelenmesi, 44 milyon 587 bin 950 kilogram hayvan süt yemi desteği, 750 bin adet zeytin fidanı, 150 bin adet fıstık fidanı, 15 bin adet asma fidanı ve 41 milyon 551 bin 320 adet sebze ve meyve fidesi dağıtımı gerçekleştirdi. yapılan bu desteklerle şahinbey ilçesi’nde ekili alan miktarı 4 kat arttı.

“ekili alan miktarı 4 kat arttı”

Tarımı kentte daha ön plana çıkarma gayretinde olduklarını, bu kapsamda yaptıkları çalışmaların da olumlu sonuçları beraberinde getirdiğini dile getiren Tahmazoğlu, "Amacımız; çiftçilerimizin her alanda ekmesi, biçmesi ve üretmesine katkı sağlamak. Önceden 80 bin dekar olan ekili alan, şuan 300 bin dekara çıktı. Yani 4 katı kadar bir artış var. Ekilmeyen hiç bir alan kalmadı. Böylelikle çiftçilerimiz daha çok kazanıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: iha