Özel Haber

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: “Deprem değil ihmal öldürüyor!”

Mersin’de Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilir Şehirler Konferansı’nda konuşma yapan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Depremlerin olması, insanlığın ve doğanın sürdürülebilir olması için önemlidir. Depremi afete dönüştürenlerin insanlardır. Deprem değil ihmal öldürüyor” dedi.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Kentsel Dönüşüm ve Depremde Yıkılmayan Kentler başlıklı çalışması için Mersin’de araştırmalar yapan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, çalışmalarıyla ilgili sonuçları Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) düzenlediği “Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilir Şehirler Konferansı’nda açıkladı. Konferans, MTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

“Depremi afete dönüştürenlerin insanlardır”

Konferansta yaptığı konuşmada, depremlerin insanlığın ve doğanın sürdürülebilirliği için gerekli olduğunu söyleyen Ercan, “Çünkü depremler olmasa; Maden yatakları, petrol yatakları, dağlar, ormanlar olmazdı. Bunları hep depremler yapıyor, yeri biçimliyor. Depremi afete dönüştürenlerin insanlardır. Deprem değil ihmal öldürüyor” ifadelerini kullandı.

“Kötü yerde iyi yapı olmaz”

Mersin’de birçok binanın yanlış yere yapıldığını ve tehlike saçtığını vurgulayan Ercan, “Kötü yerde iyi yapı olamaz. İyi yerde iyi yapı olur. Mersin’in yeri nasıl? Mersin’in yerleştiği yer çok kötü. Adana da öyle, çok kötü. Çok kötü yerde çok iyi yapı yapmak biraz zor” açıklamasında bulundu.

Ercan’dan Mersin için Miami benzetmesi

Mersin için “Gördüğüm en güzel ve en çarpık yapılaşan kent” diyen Ercan, “Bir Türk olarak Mersin ile onur duyuyorum ve aynı zamanda da utanıyorum. Burası; Bahamalar, Miami ve Florida gibi bir yer. Doğasıyla, havasıyla ve insanıyla çok güzel bir yer” dedi.