Özel Haber

Prof. Dr. Ercan Mersinlileri depreme karşı uyarmaya devam ediyor

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mersinlilere depreme karşı uyarılar yapmaya devam ediyor. Mersin’de sahil kenarlarında yapılan gökdelenlerin bilim dışı olduğunu ve tehlike saçtığını belirten Ercan, “Türkiye’nin Bahaması Mersin’deki bilimdışı gökdelenler; jeofiziğe, jeolojiye, depremlere meydan okuyor” dedi.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Mersin’deki deprem tatbikatı sonrası, Mersinlileri depreme karşı uyaran Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kente gelerek bir dizi incelemelerde bulundu. Mezitli ve Yenişehir ilçelerini gezen Ercan, sahil şeridine/yakınlarına binalar ve gökdelenler dikilmesine tepki gösterdi. Bu durumun Mersinliler için tehlike saçtığını anlatan Ercan, yetkilileri göreve çağırdı.

“Çukurova’ya yazık ediyorsunuz”

Bu durumun bilim dışı olduğunu açıklayan Ercan, “Mersin Viranşehir Soli Pompeipolis antik kentinden deprem ile kırık izi araştırdım göremedim. Eski kent, Mersin değil uzak odaklı başka sarsıntının rezonansıyla yıkılmış olabilir. Çukurova’yı örten 16-21 katlı tüm yapılarda ivedi rezonans ölçümü alınmalı. Durum çok önemli. Mersin ile Adana inşaatçıları, Çukurova’da deprem bilimi ile Jeofizik, Statik gerçeklere aykırı, sulu, gevşek toprakta; sıfır mütemadi temel üzerine, yalıtımsız gökdelenler dikiyor. Bu yapılaşma suçuna kişi yaşamı, deprem için dur de. Bu bir intihardır. İnanılır gibi değil. Türkiye’nin Bahaması Mersin’deki bilimdışı gökdelenler; Jeofiziğe, jeolojiye, depremlere meydan okuyor. Ey Yer-Yapı Denetim kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Bakanlığı, Afet İşleri siz bunlara nasıl izin verirsiniz? Yazık bu ülkeye, yazık Çukurova’ya, yazık kişi yaşamına” dedi.