Çorum

Özel çocukların velilerine özel salon

ÇORUM’DA 100. YIL CUMHURİYET ÖZEL EĞİTİM OKULU’NDA ÖĞRENCİ VELİLERİNİN KENDİLERİNİ SOSYAL VE KÜLTÜREL YÖNDEN GELİŞTİRECEĞİ VELİ BEKLEME SALONU HİZMETE AÇILDI.

Abone Ol

Çorum’da 100. Yıl Cumhuriyet Özel Eğitim Okulu’nda öğrenci velilerinin kendilerini sosyal ve kültürel yönden geliştireceği veli bekleme salonu hizmete açıldı.

Bir sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla yapılan salonda özel öğrencilerin velileri, çocuklarını beklerken dinlenme, kitap okuma ve diğer velileriyle tanışma ve öğretmenlerle görüşebilme fırsatı bulacak.

Okul Müdürü Recep Çeleb, "100. Yıl Özel Eğitim Uygulama Okulumuz 2023 yılında tip proje olarak yapılmış; (ağır ve orta) düzeyde zihinsel yetersizlik gösteren öğrencilerle ağır ve orta düzeyde otizm yetersizliği bulunan öğrencilere eğitim veren bir okuldur. Okulumuz aynı bina içerisinde 1.ve 2. kademe olarak 22 sınıfta eğitim vermektedir" diyerek, 1. kademede 72 öğrenciye 29 öğretmen, 2. kademede 49 özel eğitim öğrenci velileri için gerekli bir ihtiyacın giderildiğini ifade edip, katkılarından dolayı ilgili sivil toplum kuruluşuna teşekkür etti.

Salonun açılışı Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar ve davetliler tarafından yapıldı.