Özel Haber

Öldürülen Pınar Bayrak’ın ailesi: “Davanın peşini bırakmayacağız”

Bugün davası görülen, evli olduğu erkek tarafından öldürülen Pınar Bayrak’ın ailesi “Bir insanı, bir kadını öldürmek bu kadar mı kolay?” diyerek mikrofonlarımıza davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Abone Ol

Haber / Ceren Seyran İnan

3 Ağustos’ta Mersin’de öldürülen Pınar Bayrak’ın davası öncesi konuşan aile, adalet talebini bir kez daha tekrarladı. Mikrofonumuza konuşan amca Yusuf Bayrak, cinayetin organize biçimde işlendiğini, delillerin yok edildiğini iddia etti. Emniyet ve savcılıktan bilgi alamadıklarını söyleyen amca Yusuf Bayrak, “Pınar, yıllardır resmen işkence görüyordu. Bunların ses kaydı da var elimizde. Pınar, Ağustos’un 3’ünde darp edildiğinde saatlerce içerde tutulmuş, hastaneye götürülmemiş. Sonra battaniyeye sarıp götürmüşler. Emniyet, savcılık 1 aydır bizimle iletişime geçmiş değil. Sonuçta ortada ölen bir insan var, bir kadın var. Deliller aile tarafından yok edilmiş. Polis, deliller yok edildikten sonra olay yerine gidiyor. Polisi de yanıltarak önce başka bir adrese çekmişler. Evi temizlemiş, delilleri yok etmişler. Hastaneye bırakıp kaçmışlar. Eşi ayın 5’inde teslim olmuş. Kendi telefonunu ailesine teslim etmiş. Pınar’ın telefonu ve eşyaları da emniyetin elinde olması gerekirken kendi çabalarımızla şu an bizde. Kanlı eşyalar bizde. Onların emniyette, savcılıkta olması lazım” ifadelerini kullandı.

“Herkesin bu davaya sahip çıkmasını istiyoruz”

Cinayetin aile meclisi kararıyla işlenip, delillerin de bu şekilde yok edildiğini ileri süren Bayrak, “Bu cinayet aile kararıyla işlendi. Kendi başına yapmış değil. Ailesi bu olaydan sonra eşime, çocuklarıma saldırı halinde. Silahlarla, küfürlerle, baskıyla saldırıyor. Biz adalet istiyoruz. Bir insanı, bir kadını öldürmek bu kadar mı kolay? Organize bir suç var burada. Herkesin ses çıkarmasını istiyoruz. Pınar Bayrak yalnız değil. Türkiye’nin sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Davanın peşini bırakmayacaklarını ve herkesin bu davaya sahip çıkmasını istediklerini, söyleyen baba Süleyman Bayrak, “Bugüne kadar emniyet ya da savcılık bir telefon bile etmedi. Bilgilendirme yapılmadı. Bir telefon açılmadı. Bir babayım. Bir babanın çocuğunu kaybetmesinin ne demek olduğunu Türkiye biliyor. 80 milyonun kızı Pınar Bayrak” dedi.

Davacı olduklarını ve takibi bırakmayacaklarını söyleyen baba, “Biz kabullenemiyoruz. Bu aileye hep karşıydım. Bunlardan davacıyım. Adalet istiyorum. Tüm kadınları öldürenleri kınıyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım” ifadelerini kullandı.