Haber / Ceren Seyran İnan

13-15 Ağustos 2024 tarihleri arasına tamamlanan öğretmenlerin mazerete bağlı atama işlemleri ardından sonuçlar belli oldu. Öğretmenlerin eş - aile birlikteliğine bağlı iller arası yer değiştirme sonuçları açıklanırken mazerete bağlı atama gerçekleştiremeyen öğretmenler ise il emri gelmesini bekliyor. Sosyal medya kampanyaları yürüterek seslerini Milli Eğitim Bakanlığı’na seslerini duyurmaya çalışıyor.

Şampiyon MSK! Şampiyon MSK!

Milli Eğitim Bakanlığı mazerete dayalı atamalar sonrası “Tercihleri doğrultusunda yer değişikliği gerçekleştirilemeyen öğretmenler için yeni bir çalışma gerçekleştirilmesi planlanıyor” açıklamasını yapsa da öğretmenler net bir adım ve tarih bekliyor. MEB, iller arası atama sürecini tamamladıktan sonra, tercihleri doğrultusunda yer değişikliği gerçekleştirilemeyen öğretmenler için yeni bir çalışma yapmayı planladığını açıkladı. Bakanlık, özellikle aile birliği mazereti başta olmak üzere çeşitli mazeret gruplarından yer değişikliği yapamayan öğretmenler için, eğitim kurumlarının ihtiyaçlarına göre birebir görüşmeler yaparak talepleri karşılamayı hedefliyor.

İl Emri nedir?

İl emri, MEB’e bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin, başka bir ilde geçici olarak görevlendirilmesine imkan tanıyan bir atama şeklidir. Bu uygulama, özellikle aile birliğini sağlamak isteyen ancak mazerete bağlı yer değişikliği yapamayan öğretmenler için kritik öneme sahip. İl emri ile öğretmenler, istedikleri ilde boş veya uygun olan okullara atanarak görev yapma şansı elde ederler.

Muhabir: Ceren Seyran İnan