Düzce

Öğrenci topluluklarından kadına yönelik şiddete sessiz çağrı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI, “KADINLARA YÖNELİK ŞİDDET VE ÇOCUK İSTİSMARI” KONULARINDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK AMACIYLA SESSİZ ÇAĞRI ADLI ETKİNLİKTE BİR ARAYA GELDİ.

Abone Ol

Düzce Üniversitesi öğrenci toplulukları, “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarı” konularında farkındalık oluşturmak amacıyla Sessiz Çağrı adlı etkinlikte bir araya geldi.

Düzce Üniversitesi’nde faaliyet gösteren ve sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumsal bilinç noktasında önemli etkinlikler gerçekleştiren öğrenci toplulukları, bu kez 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına ‘hayır’ dedi. Konuya dikkat çekmek amacıyla sessiz çağrılarını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi topluluk öğrencileri, kadına yönelik şiddete karşı birlik beraberlik mesajı verdi. Öğrenciler, etkinlik standında; seslerini duyurmak, hep birlikte şiddete dur demek ve kadına şiddetin insanlık suçu olduğunu belirten düşüncelerini de tarihe not düştü.

14-18 Ekim 2024 tarihleri arasında, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda etkinlikte kullanılan dövizler sergilenerek toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlanacak.