Politika

Netanyahu’dan 10 saniyelik video: "Kuzeyde yaşayanları evlerine döndüreceğiz"

İSRAİL BAŞBAKANI BİNYAMİN NETANYAHU SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTIĞI 10 SANİYELİK VİDEO MESAJINDA, "KUZEYDE YAŞAYANLARI EVLERİNE DÖNDÜRECEĞİZ" DEDİ.

Abone Ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu sosyal medyadan paylaştığı 10 saniyelik video mesajında, "Kuzeyde yaşayanları evlerine döndüreceğiz" dedi.

Lübnan’da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarının ve telsizlerin art arda patlatılmasının ardından gözler İsrail-Lübnan sınırına çevrildi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın savaşta "yeni bir aşamanın" başlangıcında olduklarını, İsrail’in güçlerini Lübnan sınırına kaydırdığını açıklamasının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Netanyahu X sosyal medya platformundan 10 saniyelik video paylaştı. Netanyahu, İsrail’in Hizbullah ile çatışmalar sırasında kuzeydeki sınır bölgelerinden tahliye edilen on binlerce sakinin evlerine dönebilmesini sağlayacağını belirtti. Netanyahu, "Daha önce de söyledim: Kuzeyde yaşayan sakinleri, güvenli bir şekilde evlerine geri döndüreceğiz ve tam olarak yapacağımız şey bu" ifadelerini kullandı.