Haber / Ceren Seyran İnan

17 Ağustos 1999 Gölcük depremi üzerinden geçen 25 yıla rağmen İstanbul ve çevresinin depreme hazırlıklı olmadığı uzmanlar tarafından sıkça dile getiriliyor. Ülke çapında birçok bölgede depremler konusunda hazırlık uyarıları yapılsa da en çok gözlerin çevrildiği yer Marmara Bölgesi ve İstanbul oluyor.

17 Ağustos depremini anarak, uyarıları yineleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Bugüne kadar yapılanlar, yapılması gerekenlerin küsuratı durumunda” dedi.

17 Ağustos depremini anarken aynı zamanda 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin de unutulmaması gerektiğini söyleyen Görür, şu ifadeleri kullandı:

U20 Kulüpler Ligi’nin şampiyonu ENKA oldu U20 Kulüpler Ligi’nin şampiyonu ENKA oldu

“17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nden sonra bilim dünyası Marmara Bölgesi için alarm verdi ve bölgenin genelde, İstanbul’un özelde depreme hazırlanması gerektiğini söyledi. Aradan 25 yıl geçti ama halen daha konuşuyoruz. İstanbul depreme hazır değil. Bugüne kadar yapılanlar, yapılması gerekenlerin küsuratı durumunda. İstanbul’un depreme hazırlanması için hükümet, yerel yönetim ve İstanbul halkının el ele vermesi, birbirine yardımcı olması ve birlikte çalışması şart. Hükümet ve yerel yönetimin kararlı bir irade göstermesi, halkın ise denetim ve gözetim işlevini yerine getirmesi şart. Aksi halde millet olarak çok üzüleceğiz demektir. Sakın ola 6 Şubat depremlerini unutmayın, saygılar.”

Muhabir: Ceren Seyran İnan