Haber / Aysun Koç Aydoğan

Gençler arasında yaygınlaşan bağımlılık sorunuyla mücadele etmek için proje başlatan MTSO, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yürütüyor. Gençler arasında sanat aracılığıyla farkındalık yaratmayı amaçlayan MTSO, ‘Beynimdeki Güç’ isimli tiyatro oyununu sahneliyor. 10-15 yaş arası gençlere ulaşıp bağımlılığın yol açacağı sonuçların anlatılacağı oyun Şubat, Mart ve Nisan aylarında Mersin merkez ilçelerinde eğitim gören toplam 65 bin öğrenciye ulaşacak. Uyuşturucu, alkol, sigara, online sanal kumar gibi bağımlılıkların gençler arasında yayılması endişe oluştururken başlatılan sosyal sorumluluk projesi tebriklerle karşılandı. Proje kapsamında Oğuzhan Karadavut tarafından yazılıp sahnelenen ‘Beynimdeki Güç’ isimli tiyatro oyunu ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay Mersin Şubesi Temsilciliği, Narkotik görevlileri ve çocuk psikiyatristleri gibi konunun taraflarına sergilenerek görüşleri alındı. Gerekli düzenlemelerden geçen oyun galası ile kent protokolüne sunuldu.

ÇBK tur atlamak için rövanşa odaklandı ÇBK tur atlamak için rövanşa odaklandı

Çakır: “Sorumluluk hissediyoruz”

Gala akşamında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, sadece ekonomik odaklı olmadıklarını vurgulayarak, “Kentimizin ve ülkemizin her sorununu, kendi sorunumuz ve derdimiz olarak görüyor ve sorumluluk hissediyoruz. Bizi geleceğe güçlü şekilde taşıyacak en büyük değerimiz elbette insanımızdır. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimizdir. Korumamız, yaşatmamız ve geleceğe sağlıklı şekilde taşımamız gereken insanımızdır. Bu sorunlarla ilgilenen birçok yetkili kurumdan görüş ve öneri aldık. Çözüm için sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüne inandık. Hazırladığımız oyunla çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerin ve öğretmenlerin, yüreklerine dokunmayı, onları düşündürmeyi ve farkındalık yaratmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Durmuş: “Birbirimize bağlanalım”

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, gençler arasında bağların güçlendirilmesinin öneminin altını çizerek, “Aslında bağımlılık denince aklımıza sadece olumsuzluklar gelmesin. Güzellikleri de var. Biz çocuklarımızın olumsuz olarak atfettiğimiz bağımlılıklarla karşılaşıp ona tutunmalarını istemiyoruz. Bir bağımlılığı olacaksa bu bağımlılık vatanına olsun, ailesine, insanlığa olsun istiyoruz. Bir şeye bağlanacaksak birbirimize bağlanalım” dedi.

Muhabir: Aysun Koç Aydoğan