Haber / Barış Çoban

Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş.’nin içerisinde bulunduğu kriz gittikçe derinleşiyor. Birçok futbolcusunu kaybeden, transfer yapamayan ve son olarak Kulüp Başkanı Metin Saltık’ın istifa etmesiyle daha da zor duruma düşen MİY, neredeyse kapanma noktasına geldi.

Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş. taraftarları; Ultras Mersin, Yeraltı Tayfa, Genç Şeytanlar, Radikal Şeytanlar, 33 Gençlik, Üniversiteli Şeytanlar, Liseli Şeytanlar, Şeytanlar Ankara ve Şeytanlar İstanbul sosyal medya platformu olan X üzerinden ortak bir yazılı açıklama yayınladı. Yeni MİY’in içerisinde bulunduğu zor duruma değinen taraftarlar, yayınladıkları ortak metinde, “Şehrin ayağa kalkması için kişilerin değil camianın önemli olduğu açıktır” denildi.

“Vakit, strateji değiştirme ve şehirle bütünleşme vaktidir”

MİY taraftarlarının X üzerinden yayınladığı metnin tamamı şu şekilde:

“Bu açıklamayı yapmamız; takımımızın mevcut durumu, şehirde oluşan sessizlik ortamı ve son yıllarda tekrar tekrar başımıza gelen olaylar neticesinde zorunlu olmuştur.

Vali Pehlivan, Gaziler Günü’nü kutladı Vali Pehlivan, Gaziler Günü’nü kutladı

Öncelikle Metin Saltık ve yönetimine şimdiye kadar verdikleri emekler için teşekkür etmekle birlikte son iki sezondur sezon başında sürekli gündeme gelen ‘istifa’ konulu açıklamaları, camiamızı ve kendisini yıpratmıştır. Şehirde yıllardır maruz kaldığı yalnızlık Sayın Saltık'ı ve bizleri yeterince yormuştur. Vakit, strateji değiştirme ve şehirle bütünleşme vaktidir.

İki yıldır oluşan bu duruma ‘artık yeter!’ deyip şehrimizi tekrardan kenetleyecek, eski heyecanımızı alevlendirecek doğru bir yönetim oluşturmaya davet ediyoruz.

Taraftarlardan Hamit İzol önerisi

Bizlerin bu husustaki görüşü, geçmiş yıllarda camiamıza büyük hizmetlerde bulunmuş ve hali hazırda ‘Mersin İdman Yurdu Onursal Başkanı’ sıfatı bulunan Hamit İzol birlikteliğinde bir yönetim kurulu oluşturmaktır.

Hamit İzol; şehrimizdeki saygınlığı, icra ettiği görevler, aldığı sorumluluklarla birlikte takımımıza gereken maddi kaynağı oluşturma becerisine sahip olmakla beraber kendisinin de belirttiği gibi ‘Ben İdman Yurdu'na aşığım’ diyebilecek kadar arma sevdalısıdır.

Onursal Başkanımız Hamit İzol, Mersin İdman Yurdumuz'un geleceği için gerekirse Metin Saltık'ın da içinde bulunduğu bir yönetim birlikteliğine de hazırdır. Şehrin ayağa kalkması için kişilerin değil camianın önemli olduğu açıktır.

Camiamızın büyüklüğünün farkında olmakla beraber kişilerin önemli olmadığını belirtir, Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız önderliğinde şehrimizin iş insanlarından oluşan ‘çoklu ortaklık şirketi’ sistemine geçip kulübü düzlüğe çıkarmak da alternatifler arasındadır.

Görüşlerimizi bitirirken son olarak Taraftarlar Derneğimizi bizlerin sesine kulak vermeye ve bu hususta çalışmalarını yoğunlaştırmaya davet ediyoruz.”

G T74K B O Wg A A4H Cv

Muhabir: Barış Çoban