Haber / Barış Çoban

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin’i bugün de sarı kodla uyardı. Meteoroloji dün Mersin’i sarı kodla uyarmış, sağanak yağışının meydana gelmesiyle birlikte vatandaşlar zor anlar yaşamıştı. Birçok yerde su birikintisi oluşurken, araçlar ise ilerlemekte zorluk çekmişti.

Meteoroloji, meydana gelebilecek hava durumu tehlikelerini renkler üzerinden duyuruyor. Peki, bu renklerin anlamları ne?

Meteorolojide yer alan renk kodları ve anlamları

Aile Destek Ödemesi nedir? Ne zaman yatırılacak? Aile Destek Ödemesi nedir? Ne zaman yatırılacak?

Yeşil: Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmiyor.

Sarı: Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı.

Turuncu: Hava durumu tehlikeli. Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmüyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmeli.

Kırmızı: Hava durumu çok tehlikeli. Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin ediliyor. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemel. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmeli.

Muhabir: Barış Çoban