Sakarya Valiliği, meteorolojik verilere göre şehir genelinde Pazar günü akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisi ile hava sıcaklıklarının 4 ila 8 derece düşeceğini belirterek uyarıda bulundu.

Sakarya Valiliği, meteorolojik verilere göre Pazar günü akşam saatlerinden itibaren yağışlı hava ile birlikte hava sıcaklıklarının düşeceğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan paylaşımda, “Meteoroloji verilerine göre; ilimizde yarın (Pazar günü) akşam saatlerinden itibaren ilimizde beklenen serin ve yağışlı sistemin etkisiyle hava sıcaklıklarının 4-8 derece düşeceği tahmin edilmektedir. Olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Koruyucu ekipmanları tamdı ama yeterli olmadı: 20 yaşındaki genç kızdan geriye fotoğrafları kaldı Koruyucu ekipmanları tamdı ama yeterli olmadı: 20 yaşındaki genç kızdan geriye fotoğrafları kaldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nden konuya ilişkin ise, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Pazar (29.09.2024) günü akşam saatlerinden itibaren bölgemizi etkilemesi beklenen serin ve yağışlı sistemin etkisiyle hava sıcaklıklarının bölgemizde 4 ila 8 derece düşeceği tahmin edilmektedir. Soğuk havanın Pazartesi gününden itibaren bölgemizde etkili olduktan sonra Perşembe günü bölgemizi terk edeceği tahmin edilmektedir. Söz konusu yağışlı ve soğuk sistemle birlikte; bölgemizde gerçekleşebilecek kuvvetli yağışlar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin ve uyarılarının takip edilmesi önem arz etmektedir” açıklaması yapıldı.

Kaynak: iha