Özel Haber

Mersinli sporculardan Paralimpik Oyunları’nda büyük başarı

Türkiye, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda rekor kırdı. Ülkemiz, oyunları 6 altın, 10 gümüş, 12 bronz madalyayla 23’ncü sırada bitirdi. Oyunlara Mersin’den katılan sporcularımızdan Muhammet Khalvandi cirit atmada gümüş madalya kazanarak büyük başarı elde ederken, Muhammet Atıcı gülle atmada 5’inci, Ahmet Kaplan ise dördüncü olarak ülkemizi ve kentimizi gururlandırdı.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Fransa’nın başkenti Paris'te düzenlenen Paris 2024 Paralimpik Oyunları sona erdi. Oyunlarda Çin 94 altın, 76 gümüş ve 50 bronz madalya ile büyük bir üstünlük sağlayarak birinci olurken Büyük Britanya 49 altın, 44 gümüş ve 31 bronz madalya ile ikinci, ABD ise 36 altın, 42 gümüş ve 27 bronz madalya ile üçüncü oldu. Türkiye ise oyunlarda rekor kırarak 6 altın, 10 gümüş ve 12 bronz madalya kazanarak oyunları 23. sırada tamamladı.

Oyunlara Mersin’den katılan milli sporcularımız Muhammet Khalvandi ile Muhammet Atıcı atletizmde, Ahmet Kaplan ise teniste yarıştı. Muhammet Khalvandi cirit atmada gümüş madalya kazanırken, Muhammet Atıcı ise büyük başarı göstererek 5’inci oldu. Ahmet Kaplan ise Paralimpik Oyunları’nda Türkiye adına teniste bir ilki başararak oyunları dördüncü tamamladı. Mersinli milli sporcularımız elde ettikleri başarılarla hem ülkemizi hem de kentimizi gururlandırdı.