Özel Haber

Mersinli paraşütçü Ölüdeniz semalarına her gün imzasını atıyor

Abone Ol

Haber / Umut Çor

Akdeniz’de mavi ile yeşilin en güzel uyumu bu koylarda. Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Ölüdeniz’in eşsiz kumsalları, dik yamaçları, berrak denizi ve kültürel mirası ile görenleri her defasında kendine hayran bırakıyor. Deniz turizminin yanı sıra Ölüdeniz, yıllardır yamaç paraşütü yapılan dik yamaçları ile de yamaç paraşütü tutkunu turistlerin tercih etmesinin bir başka nedeni.

Doğa harikası olan bu bölgeyi gökyüzünden de görmenin tadına varmak isteyen ziyaretçiler, ilkbahar aylarından itibaren Ölüdeniz’in nüfusunu artırmaya başlıyor.

2015 yılından beri Ölüdeniz’de yamaç paraşütü pilotluğu yapan Mersinli Bahadır Civan, her yıl yamaç paraşütü tutkunlarının vazgeçilmez noktası Ölüdeniz’de Mersin ve Adana’dan çok sayıda yamaç paraşütü pilotu olduğunu söyledi. Civan, “Yamaç paraşütü pilotluğuna Mersin’de Türk Hava Kurumu’nda Gelincik Tepesi’nde başladım. 2015 yılından bu yana da Fethiye Ölüdeniz’de pilotluk yapıyorum” dedi.

Yılda 400 ila 500 arasında uçuş gerçekleştirdiğini kaydeden Civan, “Uçuş süremiz hava koşullarına bağlı olarak ortalama 30 dakika sürüyor. İlki bin 200 metre sonuncusu da 1960 metre olmak üzere 5 farklı yüksekliğimiz var. Hava koşullarına göre belirlediğimiz yükseklik, rotada ve sürede uçuyoruz” diye konuştu.

Ölüdeniz’de yamaç paraşütü yapma maliyetinin 150 dolar olduğunu belirten Civan, “Gelir olarak ilk zamanlardaki gibi değil. İlk zamanlar hevesliydik, heyecanlıydık ama şimdi çok fazla pilot var ve gelirimiz bölünüyor” dedi.

Yamaç paraşütü deneyimini ilk kez Ölüdeniz’de yaşayan Yıldız Wade ise, “Çok mükemmel bir deneyimdi. Kuş olmak güzel bir şeymiş” şeklinde konuştu.