Özel Haber

Mersinli Milli Atıcı Dikeç, dünya gündeminde

Mersinli Milli Sporcu Yusuf Dikeç ve İlayda Tarhan, Paris 2024 Olimpiyatları’nda Türkiye adına bir ilki başarmış ve 10 metre Havalı Tabanca Karma Takım yarışında gümüş madalya kazanmıştı. Dikeç’in atış yaparken ki rahatlığı X’te gündem oldu.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Fransa’da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden Mersinli Milli Atıcımız Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, 10 Metre Havalı Tabanca Karışık Takım müsabakası finalinde Sırbistan ile karşı karşıya gelmişti. Elemelerde 582 puanla birinci olan ve aynı zamanda olimpiyat sıralama rekorunu da egale eden Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, finalde Sırbistan’a 16 – 14 kaybederek ikinci olmuş ve gümüş madalya elde etmişti. Türkiye’ye olimpiyat tarihi boyunca atıcılık alanında madalya kazandıran ilk isimler olan Dikeç ve Tarhan aynı zamanda, Türkiye’nin Paris Olimpiyatları’ndaki ilk gümüş madalyasını kazanmışlardı.

Dünya gündemine oturdu

Kulaklıksız sahneye çıkıp tek eli cebinde atış yaparak gümüş madalya kazanan milli sporcumuz Dikeç, sosyal medyada dünya gündemine oturdu.

Dikeç'in ekipmansız ve eli cebinde atış yapması çok konuşulurken Sırp rakibi ise bulanıklığı önlemek için ilave lens, daha fazla hassasiyet için ana lens, ortam gürültüsünü susturmak için kulak koruyucuları takması dış basında gündem ve mizah konusu oldu. X’te yüksek takipçisi olan birçok mizah sayfası ve ünlüler, Dikeç hakkında paylaşımlar yaptı.