Özel Haber

Mersinli Derya Cebecioğlu, olimpiyatlardaki ilk maçında övgü aldı

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, olimpiyatlardaki ilk maçında Hollanda’yı 2-3 mağlup etti. Az süre bulmasına rağmen Türkiye’ye 3 sayı kazandıran Mersinli Milli Voleybolcu Derya Cebecioğlu, katıldığı ilk olimpiyatta iyi bir oyun sergileyerek izleyenlerini mest etti.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ilk maçında Hollanda ile karşılaşan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2-0 geri düştüğü karşılaşmayı 2-3 kazandı. Hollanda'ya 2018 yılından bu yana yenilmeyen Filenin Sultanları, zorlanarak da olsa rakibini yine mağlup etmeyi başardı.

Milli voleybolcumuz Melissa Vargas katıldığı ilk olimpiyatta, tek maçta 30 sayı barajını geçen 12. oyuncu oldu. İkinci sette oyuna dahil olan ve iyi bir oyun sergileyerek takımına 3 sayı kazandıran Mersinli milli voleybolcu Derya Cebecioğlu ise az süre bulmasına rağmen taraftarlardan övgü dolu sözler aldı. İlk kez olimpiyatlara katılan Cebecioğlu, ortaya koyduğu oyunla Mersinli hemşerilerini gururlandırdı.

Olimpiyatlara galibiyetle başlayan Türkiye, gruptaki ikinci maçında 1 Ağustos Perşembe günü Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Derya Cebecioğlu kimdir?

24 Ekim 2000’de Mersin’in Tarsus ilçesinde dünyaya gelen Derya Cebecioğlu, 14 yaşındayken VakıfBank altyapısına girdi. Yerel ve uluslararası düzeyde başarılar kazan VakıfBank altyapı takımları ve Türkiye küçükler milli voleybol takımlarında yer aldı. 2018 U20 Avrupa Şampiyonası'nda en iyi smaçör, 2019 U20 Dünya Şampiyonası'nda ise turnuvanın en skorer oyuncusu oldu. 2018 yılında VakıfBank ana takımında oynamaya başladı. Aynı yıl VakıfBank 2018-19 Sultanlar Ligi ve 2018 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı kazanan Cebecioğlu, 2018-19 CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde ise üçüncü oldu. Yıl içinde Türkiye Kadın Milli Voleybol takımında yer almaya başladı. Daha sonra Yeşilyurt'a kiralandı, takımıyla 2021 CEV Challenge Kupası Şampiyonluğuna ulaştı. 2021-22 sezonunda VakıfBank'a geri dönerek, takımıyla 2021 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonluğuna ulaştı.

Cebecioğlu, 2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi, 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası ve 2023 Voleybol Dünya Kupası şampiyonu olan Türkiye kadın milli voleybol takımı kadrolarında yer aldı.