Bilişim Zirvesi, insan ve yapay zeka iş birliğini işleyecek Bilişim Zirvesi, insan ve yapay zeka iş birliğini işleyecek

Haber / Alper Yetgün

Her sene belli kriterlere göre açıklanan Mavi Bayrak Ödülleri, bu sene de ülkeler bazında açıklandı. Uluslararası Mavi Bayrak jürisinin açıkladığı listeye göre; Türkiye’de 567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yat Mavi Bayrak dalgalandırmaya hak kazandı. Dünyanın en çok Mavi Bayraklı plajına bu yıl yine İspanya sahip olurken ikinciliği de Yunanistan elde etti. Türkiye’nin üçüncü olduğu listede İtalya dördüncü, Fransa da beşinci sırada yer aldı. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Uluslararası Mavi Bayrak Ödülleri’ne Türkiye’den bu yıl 16 plaj daha hak kazandı.

Mersin’in 11 Mavi Bayraklı Plaj sayısı değişmedi

Türkiye’nin 2023 yılında 551 olan Mavi Bayraklı plaj sayısına bu sene; İstanbul’da 3, Balıkesir’de 3, Aydın’da 3, Antalya’da 2, Muğla’da 2, İzmir’de 1, Çanakkale’de 1, Tekirdağ’da 1, Bursa’da 1, Kırklareli’nde 1 ve Yalova’da da 1 plaj eklendi.

11 Mavi Bayraklı plaja sahip olan Mersin’de ise bu sayı değişmedi. Mersin ile birlikte Samsun, Kocaeli, Bartın, Ordu, Zonguldak ve Van da Mavi Bayraklı plaj sayısı değişmeyen iller oldu.

Muhabir: Alper Yetgün