Çevre

Mersin'de yollar yenileniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İsmet İnönü Bulvarı’nda yol ve asfalt çalışması gerçekleştirdi. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, yolun 600 metrelik kısmındaki yenileme çalışmasını tamamlayarak vatandaşın kullanımına açtı.

Abone Ol

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri; kentin ana yollarının yanı sıra, iyileştirilmesi gereken ara ve bağlantı yollarında da çalışmalar yürüterek yol ağı kalitesini artırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, Yenişehir ilçesi 50. Yıl Mahallesi ile Fuat Morel Mahallesi sınırları içerisinde yer alan İsmet İnönü Bulvarı’nda yol ve asfalt çalışmalarını tamamladı. Şehir Hastanesi, Otogar, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı, Üniversite Caddesi ve 13. Cadde gibi birçok önemli lokasyona bağlantının olduğu 2787 Sokak ile 3. Çevre Yolu arasında kalan 600 metrelik yolda yapılan çalışmada ekipler, asfalt serimini gerçekleştirdi.
Çalışma kapsamında ekipler, mevcut deforme olan asfaltı komple kaldırarak faaliyetlerine başladı. Alt temel hazırlıklarının tamamlanmasının ardından, binder ve aşınma çalışması yapılarak asfalt serimi gerçekleştirildi. Ekipler aynı zamanda, kullanım ömrünü tamamlayan ve özellikle motorlu ve bisikletliler için sıkıntı oluşturan yağmur suyu ızgaralarını da revize etti. Sorunlu olduğu tespit edilen kısımlarda eski ızgaraların yerine, döküm ızgaralar yerleştirildi.
Yenişehir ilçesinde farklı noktalarda gerçekleştirdiği yol yenileme ve asfalt çalışmalarını etaplar halinde sürdüren ve Stadyum Kavşağı’ndan itibaren 3 bin metrelik duble yol çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, son olarak yolun kalan 600 metrelik kısmını da asfaltladı. Modern bir yapıya ulaştırılan bulvardaki çalışmalar tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

"Şehrimizi daha kaliteli bir yol ağına kavuşturuyoruz"
Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda görevli inşaat mühendisi Süleyman Tufan Genç, İsmet İnönü Bulvarı’nda 3 aşamalı bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Bu kapsamda 600 metrelik duble yeni yol çalışmamızı da tamamladık. Merkezin yanı sıra, kırsaldaki vatandaşlarımızın ulaşım, nakliyat ve lojistiklerine de oldukça önem veriyoruz. Hem yeni yol açma hem de deforme olan yollarda yenileme projelerimizle, şehrimizi daha kaliteli bir yol ağına kavuşturuyoruz" dedi.